Artikel top billede

SE's direktør Niels Duedahl på sit kontor i Esbjerg. I baggrunden ses SE's nye domicil, som er indflytningsklar til næste forår.

Fiber-boss vil åbne fibernettet for konkurrenterne

Fiberselskabernes stærkt kritiserede strategi om at lukke andre ude af nettet kan være på vej mod en opblødning.

Læs også:
Stofa til elselskaberne: Åbn nu jeres net

Fiberalliancen mod TDC er klar til krig

Lige siden 15 fiberselskaber i 2009 gik sammen om at stifte fiberudbyderen Waoo har selskabernes fibernet været lukket land for konkurrenter.

En strategi, der tidligere har fået bølgerne til at gå højt internt i fiberalliancen, og som blandt andet er blevet kritiseret af TDC for at være dobbeltmoralsk.

Men nu er der måske håb forude for udbydere, der drømmer om at benytte sig af fiberselskabernes net.

I hvert fald lægger fiberselskabet SE's (tidligere Syd Energi) direktør Niels Duedahl ikke skjul på, at SE ikke går ind for den hermetisk lukkede strategi.  

"Jeg mener, at vi skal åbne for vores net, når der er kommercielle og forretningsmæssige fordele for os i det," lyder det fra Niels Duedahl, som også sidder i Waoos bestyrelse.

At Niels Duedahls holdning må formodes at have en vis vægt, skal ses i lyset af, at SE, ifølge selskabet selv, står for omkring 50 procent af nysalget i Waoo.

Mens Waoo byder omkring 4.000 til 5.000 nye fiberbredbåndskunder velkommen hver måned, står SE for cirka 2.000 af dem.

SE er desuden hovedaktionær i Waoo med 13,5 procent af aktierne.

Niels Duedahl lægger ikke skjul på, at emnet om et lukket versus åbent net, er noget, der bliver diskuteret blandt fiberselskaberne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.