Artikel top billede

Den mexicanske teleinvestor Carlos Slim Helú er i dag god for op mod 390 milliarder kroner. Nu ser han angiveligt en europæisk mulighed for at øge formuen. Foto: José Cruz - Agência Brasil.

Verdens rigeste mand vil lægge milliarder i Europa

Verdens rigeste mand, telemilliardæreren Carlos Slim Helú, er klar til at lægge 20 milliarder kroner på bordet for at købe sig ind i den europæiske teleindustri.

Læs også:
Sådan bliver man verdens rigeste mand 

Teleinvestor er verdens rigeste - slår Gates af tronen

For første gang prøver verdens rigeste mand, tele-multimilliadæren Carlos Slim, nu lykken i Europa i et større investeringsprojekt.

Det sker igennem rigmandens teleselskab América Móvil, som er klar til at lægge knap 20 milliarder kroner for at øge sin ejerandel i det hollandske teleselskab Royal KPN.

I dag sidder Carlos Slim på 4,8 procent af aktieandelen i det tidligere hollandske telemonopol, og kan med sit bud komme op på en ejerandel på 28 procent, hvis hans tilbud ellers bliver modtaget.

Forlydender om buddet fik aktiekursen på Royal KPN til at stige 17 procent, og samtidig satte Carlos Slims investeringsvillighed i det hollandske selskab spekulationer i gang om, hvorvidt han vil overtage kontrollen med Royal KPN.

Hollandsk lov dikterer nemlig, at når en aktionær når op på 30 procent ejerskab i et selskab, så er vedkommende forpligtet til at give et købstilbud til de resterende aktionærer.

Det skriver The Wall Street Journal, som også kan berette, at América Móvil udtaler, at selskabet ikke har til hensigt at øge sin ejerandel i KPN til mere end 28 procent. 

Udnytter finanskrise i Europa

Buddet fra Carlos Slims latinamerikanske selskab bliver samtidig set som et tegn på, at den mexicanske rigmand er på vej ind i Europa, hvor han vil investere i flere teknologi-virksomheder, der er presset af finanskrisen.

Dermed vil han tage kampen op med sin evige rival fra en af verdens største teleselskaber, Telefónica, fra Spanien, som er det næststørste teleselskab på det latinamerikanske marked - lige efter América Móvil.

Carlos Slim er i dag god for omkring en formue på op mod 390 milliarder kroner, som blandt andet er skrabet sammen via ejendomshandler og massive investeringer i mobilselskaber rundt omkring i Syd- og Mellemamerika.

Det kan du læse mere om her

Eksempelvis kontrollerer 71-årige Carlos Slim Helú 90 procent af alle fastnet-telefonlinjer i Mexico, og sidder i spidsen for selskaber som América Móvil, der er verdens femtestørste operatør og det største mobilselskab i Latinamerika.

Kendt for kriseovertagelser

Hvis Carlos Slim lykkedes med sit hollandske forehavende, vil han sætte sig tungt på et teleselskab, der indtil i går har oplevet et fald i markedsandelen på 40 procent i de seneste år, hvilket vil sige, at han har udset sig et selskab i krise.

Kunderne på især hjemmemarkedet er simpelthen begyndt at vende KPN ryggen for i stedet at kaste sig over IP-baserede teknologier som Skype og WhatsApp.

Flere iagttagere, som The Wall Street Journal har talt med, peger dog på, at netop opkøb af kriseramte virksomheder er et af Carlos Slims specialer, og han vil med sin mulige investering i Royal KPN få sit første kendskab og fodfæste i den europæiske teleindustri.

Læs også:
Sådan bliver man verdens rigeste mand 

Teleinvestor er verdens rigeste - slår Gates af tronen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.