Artikel top billede

Den mexicanske teleinvestor Carlos Slim Helú er i dag god for op mod 390 milliarder kroner. Nu ser han angiveligt en europæisk mulighed for at øge formuen. Foto: José Cruz - Agência Brasil. (Foto: José Cruz - Agência Brasil)

Verdens rigeste mand vil lægge milliarder i Europa

Verdens rigeste mand, telemilliardæreren Carlos Slim Helú, er klar til at lægge 20 milliarder kroner på bordet for at købe sig ind i den europæiske teleindustri.

Læs også:
Sådan bliver man verdens rigeste mand 

Teleinvestor er verdens rigeste - slår Gates af tronen

For første gang prøver verdens rigeste mand, tele-multimilliadæren Carlos Slim, nu lykken i Europa i et større investeringsprojekt.

Det sker igennem rigmandens teleselskab América Móvil, som er klar til at lægge knap 20 milliarder kroner for at øge sin ejerandel i det hollandske teleselskab Royal KPN.

I dag sidder Carlos Slim på 4,8 procent af aktieandelen i det tidligere hollandske telemonopol, og kan med sit bud komme op på en ejerandel på 28 procent, hvis hans tilbud ellers bliver modtaget.

Forlydender om buddet fik aktiekursen på Royal KPN til at stige 17 procent, og samtidig satte Carlos Slims investeringsvillighed i det hollandske selskab spekulationer i gang om, hvorvidt han vil overtage kontrollen med Royal KPN.

Hollandsk lov dikterer nemlig, at når en aktionær når op på 30 procent ejerskab i et selskab, så er vedkommende forpligtet til at give et købstilbud til de resterende aktionærer.

Det skriver The Wall Street Journal, som også kan berette, at América Móvil udtaler, at selskabet ikke har til hensigt at øge sin ejerandel i KPN til mere end 28 procent. 

Udnytter finanskrise i Europa

Buddet fra Carlos Slims latinamerikanske selskab bliver samtidig set som et tegn på, at den mexicanske rigmand er på vej ind i Europa, hvor han vil investere i flere teknologi-virksomheder, der er presset af finanskrisen.

Dermed vil han tage kampen op med sin evige rival fra en af verdens største teleselskaber, Telefónica, fra Spanien, som er det næststørste teleselskab på det latinamerikanske marked - lige efter América Móvil.

Carlos Slim er i dag god for omkring en formue på op mod 390 milliarder kroner, som blandt andet er skrabet sammen via ejendomshandler og massive investeringer i mobilselskaber rundt omkring i Syd- og Mellemamerika.

Det kan du læse mere om her

Eksempelvis kontrollerer 71-årige Carlos Slim Helú 90 procent af alle fastnet-telefonlinjer i Mexico, og sidder i spidsen for selskaber som América Móvil, der er verdens femtestørste operatør og det største mobilselskab i Latinamerika.

Kendt for kriseovertagelser

Hvis Carlos Slim lykkedes med sit hollandske forehavende, vil han sætte sig tungt på et teleselskab, der indtil i går har oplevet et fald i markedsandelen på 40 procent i de seneste år, hvilket vil sige, at han har udset sig et selskab i krise.

Kunderne på især hjemmemarkedet er simpelthen begyndt at vende KPN ryggen for i stedet at kaste sig over IP-baserede teknologier som Skype og WhatsApp.

Flere iagttagere, som The Wall Street Journal har talt med, peger dog på, at netop opkøb af kriseramte virksomheder er et af Carlos Slims specialer, og han vil med sin mulige investering i Royal KPN få sit første kendskab og fodfæste i den europæiske teleindustri.

Læs også:
Sådan bliver man verdens rigeste mand 

Teleinvestor er verdens rigeste - slår Gates af tronen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere