TDC vælger Ericsson til at drive 5G-netværk:100 folk flyttes, pilottest parat til sommer og 4G opdateres

Arkivfoto: Mikael Rieck.

Her betyder smarte it-tiltag forskellen på liv og død

Et stort forsøg viser, at døden kan holdes fra døren, hvis man tager helt bestemte it-metoder i brug.

Læs også:

Fremtidens læger undersøger dig hjemme i stuen

It-revolution i milliardklassen på vej til hospitalerne

Det britiske sundhedsvæsen har i en af sine største satsninger nogensinde kunnet måle, at det hjælper at tage it under armen, når man skal forbedre sin økonomi - og ikke mindst forlænge borgernes liv.

Et stort forsøg med telemedicin udført af det britiske sundhedsministerium med over 6.000 patienter - heraf godt 3.000 patienter med enten diabetes, hjertefejl eller kroniske lungesygdomme - har således vist, at korrekt telemedicinering har reduceret dødsraten med 45 procent.

Undersøgelsens foreløbige resultater viser også, at telemedicin har reduceret antallet af besøg på skadestuen med 15 procent, har bevirket en 20 procent reduktion i hasteindlæggelser, 14 procent nedgang i sengedage og ligeledes en nedskæring på 14 procent i antallet af frivillige indlæggelser.

Udover at patienterne kan fortsætte deres liv i egne, trygge rammer har forsøgene også vist, at der er en omkostningsreduktion på otte procent at hente ved at lade patienterne benytte telemedicin.

Det konkluderer det britiske sundhedsministerium, selvom myndigheden ikke har fået knækket alle tallene fra undersøgelserne endnu.

Hospitaler bestemmer selv
Undersøgelsen er blevet igangsat i 2008, og er udført således, at der var mindst 12 måneders data på alle deltagere.

Tre engelske regioner, Newham, Kent og Cornwall, har deltaget i forsøgene, og de deltagende hospitaler har selv måttet bestemme, hvilken form for telemedicin, som de har benyttet i forbindelse med forsøgene ud fra det overordnede spørgsmål:

"Gør brugen af teknologi som et fjernindgreb overhovedet en forskel?"

Resultaterne af de tusindvis af forsøg er siden blevet evalueret af forskere fra seks universiteter; City University London, University of Oxford, University of Manchester, Nuffield Trust, Imperial College London og London School of Economics.

Der har man kigget på data fra undersøgelserne i forhold til fem overordnede temaer, som dækker serviceudnyttelse, patientudtalelser om blandt andet livskvalitet, omkostningseffektivitet, bruger- og de professionelles erfaringer og organisatoriske muligheder for at indføre telemedicin.

Kan bruges i hele landet
Da hvert hospital brugte forskellige metoder med telemedicin som eksempelvis sensorer på kroppen til registrering af patienternes vitale kropsfunktioner, er de britiske sundhedsfolk overbeviste om, at telemedicin kan udrulles i en større skala til Englands omkring tre millioner personer med kroniske sygdomme.

Nu planlægger det britiske sundhedsministerium derfor en større kampagne - "Tre millioner liv" - i samarbejde med blandt andre landets sygesikring, it-industrien og dagplejehjælpen.

Der udstedes dog ingen garantier for, at alle tre millioner langtidssyge når at få behandling med telemedicin, men derimod ønsker sundhedsministeriet med sine forsøg med telemedicin at sætte en retning på sundhedsarbejdet i fællesskab med it-industrien.

Læs også:

Fremtidens læger undersøger dig hjemme i stuen

It-revolution i milliardklassen på vej til hospitalerne


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
En ny udbudslov kan se dagens lys i 2020: Få overblikket her
Evalueringen af den nuværende udbudslov blev sat i gang, da erhvervsminister Rasmus Jarlov udsendte et høringsbrev i demcember 2018. Lovforslaget og eventuelle ændringer forventes at ligge klar i 2020.
Computerworld
Yousee, Telmore og TDC Erhverv bliver nu en del af et helt nyt underholdningsselskab
TDC Group bliver i fremtiden splittet op i to selskaber, og det ene selskab, der kommer til at fokusere på digital underholdning har netop fået sit navn.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Gratis e-bog: Mister du pusten på BI-bjergetapen? Tag den lige vej i stedet!
Denne e-bog er relevant for dig der sidder i en virksomhed, der allerede arbejder med Dynamics 365 for Finance & Operations, eller som overvejer at få det. Det er din genvej til at komme tilbage på BI-motorvejen, hurtigt og på den rigtige måde. Du finder ud af hvordan du kommer ud over bumpene og uden om hullerne på bjergvejen med CBI Plugin, så du igen kommer tilbage på motorvejen og kan køre direkte mod målet. Læs videre og bliv klogere på, hvordan du kommer over – eller helt undgår – de største bump på bjergetapen.