Artikel top billede

It-folk river sig i håret over medarbejdernes mobiler

Ny rapport afslører, hvor mange medarbejdere, der anvender ikke-godkendte smartphones og mobile tjenester på jobbet.

Læs også:

Sådan undgår du at dit private it-grej skader firmaet

Ny toppost kan være på vej i dit firma: Mobildirektør

Truslerne mod de mobile enheder vokser, men beskyttelsen følger ikke med.

Det er en af konklusionerne i en netop udgivet en rapport fra Juniper Networks om sikkerheden i mobile enheder og mobil-tjenester.

Det såkaldte Trusted Mobility Index (PDF) er baseret på en undersøgelse i marts måned blandt 4.037 mobil-brugere og it-beslutningstagere fra USA, England, Tyskland, Japan og Kina.

For virksomhedernes it-afdelinger er det interessant, at 41 procent af respondenterne bruger personlige enheder på jobbet uden at have "fået lov" til det.

"Sammenblandingen af personlige og professionelle teknologier lægger et betydeligt pres på de it-administratorer, der er ansvarlige for at beskytte virksomhedes netværk og de informationer, medarbejderne har adgang til," skriver Juniper Networks.

It-ledere rapporterer ifølge Juniper Networks om en række bekymringer i forhold til, at medarbejderne bruger mobile enheder på deres netværk.

"...herunder sikkerhedsbrud på grund af stjålne enheder (41 procent), kravene til viden for at kunne håndtere forskellige enheder (40 procent), operativsystemer (38 procent) og sikkerhedsprotokoller (37 procent) og risikoen for, at medarbejderne introducerer malware på netværket (32 procent)."

Bruges til følsomme data

At smartphones og tablet-pc'er i stigende grad bliver interessante mål for it-kriminelle skyldes ikke bare den voksende udbredelse, men også at de ting, de anvendes til, bliver stadig mere kritiske.

I undersøgelsen svarer 76 procent eksempelvis ja til, at de tilgår banken eller helbredsrelaterede informationer på farten, mens 89 procent af dem, der bruger telefonen til arbejds-formål, siger, at de tilgår følsomme informationer fra den lille lomme-gadget.

"Mens truslerne mod mobile enheder forsætter med at vokse, har forbrugernes tiltag for at beskytte sig ikke fulgt med," lyder det blandt andet i rapporten fra Juniper Networks.

Blandt hovedkonklusionerne er også, at blot 15 procent af respondenterne har stor tiltro til sikkerheden i deres mobile dimser og de tjenester, de anvender.

63 procent har ingen idé om, hvorvidt de kan stole på sikkerheden eller ej.

Overvejer at droppe mobil-tjenester

Konseksvenserne af et sikkerhedsbrud i en mobil-service kan være ganske alvorlige, hvis man skal tro resultaterne i rapporterne.

Faktisk siger hele 71 procent, at en enkelt sårbarhed eller et enkelt sikkerhedsbrud kan få dem til at stoppe med at bruge den mobile netbank. Inden for private kommunikationstjenester er procentdelen helt oppe på 78.

Om det passer i realiteten, er nok lidt svært at konkludere ud fra rapporten.

I hvert fald ville konsekvenserne ved en sårbarhed i en netbank eller på sociale netværk som Facebook være ganske alvorlige for firmaerne bag.

Læs også:

Sådan undgår du at dit private it-grej skader firmaet

Ny toppost kan være på vej i dit firma: Mobildirektør




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere