Artikel top billede

It-folk river sig i håret over medarbejdernes mobiler

Ny rapport afslører, hvor mange medarbejdere, der anvender ikke-godkendte smartphones og mobile tjenester på jobbet.

Læs også:

Sådan undgår du at dit private it-grej skader firmaet

Ny toppost kan være på vej i dit firma: Mobildirektør

Truslerne mod de mobile enheder vokser, men beskyttelsen følger ikke med.

Det er en af konklusionerne i en netop udgivet en rapport fra Juniper Networks om sikkerheden i mobile enheder og mobil-tjenester.

Det såkaldte Trusted Mobility Index (PDF) er baseret på en undersøgelse i marts måned blandt 4.037 mobil-brugere og it-beslutningstagere fra USA, England, Tyskland, Japan og Kina.

For virksomhedernes it-afdelinger er det interessant, at 41 procent af respondenterne bruger personlige enheder på jobbet uden at have "fået lov" til det.

"Sammenblandingen af personlige og professionelle teknologier lægger et betydeligt pres på de it-administratorer, der er ansvarlige for at beskytte virksomhedes netværk og de informationer, medarbejderne har adgang til," skriver Juniper Networks.

It-ledere rapporterer ifølge Juniper Networks om en række bekymringer i forhold til, at medarbejderne bruger mobile enheder på deres netværk.

"...herunder sikkerhedsbrud på grund af stjålne enheder (41 procent), kravene til viden for at kunne håndtere forskellige enheder (40 procent), operativsystemer (38 procent) og sikkerhedsprotokoller (37 procent) og risikoen for, at medarbejderne introducerer malware på netværket (32 procent)."

Bruges til følsomme data

At smartphones og tablet-pc'er i stigende grad bliver interessante mål for it-kriminelle skyldes ikke bare den voksende udbredelse, men også at de ting, de anvendes til, bliver stadig mere kritiske.

I undersøgelsen svarer 76 procent eksempelvis ja til, at de tilgår banken eller helbredsrelaterede informationer på farten, mens 89 procent af dem, der bruger telefonen til arbejds-formål, siger, at de tilgår følsomme informationer fra den lille lomme-gadget.

"Mens truslerne mod mobile enheder forsætter med at vokse, har forbrugernes tiltag for at beskytte sig ikke fulgt med," lyder det blandt andet i rapporten fra Juniper Networks.

Blandt hovedkonklusionerne er også, at blot 15 procent af respondenterne har stor tiltro til sikkerheden i deres mobile dimser og de tjenester, de anvender.

63 procent har ingen idé om, hvorvidt de kan stole på sikkerheden eller ej.

Overvejer at droppe mobil-tjenester

Konseksvenserne af et sikkerhedsbrud i en mobil-service kan være ganske alvorlige, hvis man skal tro resultaterne i rapporterne.

Faktisk siger hele 71 procent, at en enkelt sårbarhed eller et enkelt sikkerhedsbrud kan få dem til at stoppe med at bruge den mobile netbank. Inden for private kommunikationstjenester er procentdelen helt oppe på 78.

Om det passer i realiteten, er nok lidt svært at konkludere ud fra rapporten.

I hvert fald ville konsekvenserne ved en sårbarhed i en netbank eller på sociale netværk som Facebook være ganske alvorlige for firmaerne bag.

Læs også:

Sådan undgår du at dit private it-grej skader firmaet

Ny toppost kan være på vej i dit firma: Mobildirektør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.