Artikel top billede

Yahoo smider topchefen på porten efter ballade

Blot få måneder efter ansættelsen sætter Yahoo igen sin topchef på porten.

Det amerikanske online-selskab Yahoo sætter den nyansatte topchef Scott Thompson på porten.

Det sker efter, at der i en uges tid har været ballade om det CV, som han præsenterede under jobsamtalerne, der endte med, at selskabets ansatte ham som administrerende direktør.

Nu bliver Ross Levinsohn, chef for Yahoos forretning for 'global media, ' konstitueret som administrerende direktør, indtil Yahoos bestyrelse har fundet en permanent afløser for Scott Thompson.

Han blev ansat i januar som den tredje administrerende direktør i løbet af blot tre år. Først blev medstifter Jerry Yang afløst af Carol Bartz, som til gengæld blev fyret i september. Det kan du læse mere om her.

Stormvejr

De mange udskiftninger - og denne seneste fyring - af Yahoos topchefer, understreger meget godt det stormvejr, som Yahoo befinder sig i.

Selskabet - der som portal- og søgemaskinevirksomhed regnes for en pioner - har i flere år kæmpet med næb og kløer for at finde en fremtids-holdbar position i kampen med ikke mindst altdominerende Google, Facebook og Microsoft.

Med fyringen af Scott Thompson følger også ny bestyrelsesformand, ligesom hele fem medlemmer af Yahoos bestyrelse vil forlade deres poster på næste generalforsamling.

Scott Thompson kom fra en direktør-stilling i eBay. Hele balladen opstod på grund afaktionæren Daniel Loeb, der står i spidsen for en investerings-fond, som ejer 5,8 procent af Yahoo.

I hans bestræbelser på at overtage pladser i Yahoos bestyrelse opdagede han, at Scott Thompson ikke har en universitets-grad i regnskab og computerscience, som det ellers fremgik af hans cv.

Læs også:

Yahoo efter direktør-fyring: Ingen problemer her.

Succesdreng bliver ny topchef i Yahoo.

Yahoos dilemma: Fusion eller ny CEO?

Yahoo sætter topchef Carol Bartz på porten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.