Artikel top billede

Adobe efter mange klager: Ok, så bliver det da gratis

Adobe skifter kurs, efter kunder og sikkerhedseksperter har skældt Adobe ud for ikke gratis at ville lukke kritiske sikkerhedshuller i nyere software.

Computerworld News Service: Adobe har nu ændret kurs efter hård kritik fra kunder og sikkerhedseksperter af sin beslutning om, at det skulle koste kunderne tusindvis af kroner at undgå kritiske sikkerhedshuller i ældre versioner af selskabets software, fordi de ville være tvunget til at opgradere til helt nye versioner.

Adobe vil nu rette de otte sårbarheder i de kun et år gamle Illustrator og Flash Professional fra CS5.5 samt det to år gamle Photoshop CS5, oplyser en talskvinde fra Adobe fredag via e-mail.

Disse sikkerhedsopdateringer vil være gratis.

Adobes product security response-team gennemgår ændringen i et blogindlæg.

I gang med at løse problemet

"Vi er i gang med at løse problemet fra de sårbarheder, der beskrives i disse sikkerhedsbulletiner, i Adobe Illustrator CS5.x, Adobe Photoshop CS5.x og Adobe Flash Professional CS5.x og vil opdatere de respektive sikkerhedsbulletiner, når rettelserne er tilgængelige," skriver teamet.

Hverken dette sikkerhedsteam eller Adobes talskvinde angiver, hvad grunden er til denne ændring.

Faktisk nævner de ikke engang med et eneste ord al den postyr, der blev udløst af selskabets tidligere offentliggørelse.

I sidste uge offentliggjorde Adobe, at selskabet ikke ville lukke disse otte sikkerhedshuller - et i Flash Professional, to i Photoshop og fem i Illustrator - og anbefalede i stedet kunderne at opgradere til Creative Suite 6, hvis de ønskede at undgå disse sårbarheder.

Adobe lancerede CS6 i sidste måned.

En del vrede

Det er dog dyrt at opgradere, så denne anbefaling udløste en del vrede blandt brugerne og kritik fra sikkerhedseksperterne.

"Efter alt Adobe ellers har gjort for at forbedre sit omdømme i forhold til sikkerhed, bringer denne beslutning selskabet tilbage i skammekrogen," vurderede Andrew Storms, der er sikkerhedschef hos nCircle Security, i et interview fredag, før Adobe ændrede kurs.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.