Artikel top billede

Apple arbejder på avanceret ansigtsgenkendelse

Apple arbejder på teknologi til ansigtsgenkendelse, der er så avanceret, at den kan få vidtrækkende konsekvenser.

Computerworld News Service: En ny patentansøgning indgivet af Apple beskriver avanceret teknologi til ansigtsgenkendelse, der måske vil bruges til at forbedre sikkerheden på de mobile iOS-enheder.

Patentet med titlen "3D Object Recognition" beskriver en ny teknologi til ansigtsgenkendelse.

Den kan skabe en tredimensional form ud af en todimensional repræsentation af et tredimensionalt objekt (såsom et ansigt) for på den måde efterfølgende at kunne genkende objektet med større nøjagtighed.

Patentansøgningen, der blev indgivet i november 2011, forklarer, at: "Den aktuelle opfindelse har at gøre med automatisk objektgenkendelse og i særdeleshed automatisk objektgenkendelse af 3D-objekter ved hjælp af statistiske oplysninger om former."

Sikkerhed

Apple bemærker, at denne teknologi kan bruges til at identificere personer til formål inden for immigration, ID-kort, pas, computer-login, intranet-sikkerhed, videoovervågning og adgangssystemer.

Genkendelses-processen foregår ifølge patentansøgningen fuldstændigt automatisk og kan også danne en 3D-form ud fra et eller flere billeder af det pågældende objekt.

Teknologien kan også anvendes medicinsk til eksempelvis at identificere organer eller i politimæssig efterforskning til at identificere efterlyste eller savnede personer ud fra billeder fra overvågningskameraer.

Herudover kan man selvfølgelig også forestille sig, at teknologien vil blive anvendt i kommende generationer af iOS-enheder eller Mac-computere til at forbedre sikkerheden ved hjælp af denne avancerede ansigtsgenkendelse.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere