Artikel top billede

Sådan bør danske skoler håndtere elevers it-grej

Danske politikere har en helt klar holdning til, om skoleeleverne skal tvinges til at anvende skolens it-isenkram eller om de må medbringe deres eget grej.

Læs også:
Hver femte folkeskole er digital tilbagestående

Ifølge en rundspørge er alle politiske partier undtagen Socialdemokraterne åbne over for, at eleverne tager deres eget it-udstyr med i folkeskolen.

En rundspørge til de uddannelsespolitiske ordførere blandt Folketingets partier foretaget for it-virksomheden IT Quality, viser en bred politisk opbakning til at lade skoleelever medbringe deres egen computer i folkeskolen til undervisningsbrug.

Flere ordførere siger i undersøgelsen, at de synes, det er en god ide, så længe det er på frivillig basis, og at det er en gevinst for undervisningen.

De nødvendige undervisningsmidler skal ifølge folkeskoleloven stilles gratis rådighed for eleverne, så ordførerne er også enige om, at der ikke må stilles decideret krav til eleverne, om at de skal stille med eget udstyr.

iPads eller blandet miljø?

Ifølge administrerende direktør Mads Nørgaard Madsen fra IT Quality, kan elevernes egne computere være en fleksibel løsning og spare skolerne penge.

Han vurderer, at kommuner kan spare op til 30 procent på deres samlede udgifter til hardware ved at skolerne anskaffer sig løsninger, der kan håndtere forskellige typer computere, så eleverne kan logge sig på skolens systemer og være med i undervisningen, uanset om det er en computer, tablet eller smartphone, de har med hjemmefra.

En anden mulighed er at købe iPads til eleverne som Odder Kommune har gjort.

"Men ved at overlade beslutningen til kommuner og skoleledere er der risiko for, at de vælger for dyre og utilstrækkelige løsninger, fordi man sætter sin lid til, at skolelederne har kompetencerne til at lægge den rigtige it-strategi og købe rigtigt ind. Vores erfaring er, at der er meget store forskelle i skolernes kompetencer på disse områder," siger Mads Nørgaard Madsen.

Han oplyser, at Kommunernes Landsforening har retningslinjer, der anbefaler, at skolerne vælger løsninger, der kan rumme elevernes eget udstyr, men at retningslinjerne ikke følges konsekvent.

"Kommuner, der satser på en enkelt platform, som den populære iPad, i stedet for blandede it-miljøer, kan komme i store problemer i løbet af få år," mener Mads Nørgaard Madsen.

Læs også:

Folkeskolen får intet ud af dyre it-investeringer.

Hver femte folkeskole er digital tilbagestående.

Skod-it koster skolelærerne dobbeltarbejde.

Uden pc: Skole tester ny måde at it-undervise på.

Opråb til regeringen: Har I helt glemt it til folkeskolen?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere