Artikel top billede

Apple-stifter: Derfor bør Apple droppe lukketheden

Apple bør droppe lukketheden - også for sin egen skyld - mener Steve Wozniak, der stiftede Apple sammen med Steve Jobs.

Læs også:

Steve Wozniak: Macintosh-computeren var en fiasko

Derfor vil Apple snart falde fra verdens tinder

Der er ikke noget nyt i, at en del mennesker mener, at Apple kører med for lukkede standarder og i det hele taget burde åbne mere op i forhold til omverdenen.

Denne gang kommer synspunktet imidlertid fra en lidt speciel kant, idet det er Apple-medstifter Steve Wozniak, der kommer med en opfordring til det populære selskab.

Ifølge ITNews har han ved et arrangement i Sydney sagt, at Apple stadig har muligheden for at åbne arkitekturen i selskabets telefoner, computere og tablets til gavn for masserne.

"Jeg tror, at Apple kunne være ligeså stærk og god og være åben, men hvordan kan man næsten udfordre, når et selskab tjener så mange penge," skal Steve Wozniak have sagt.

Wozniak har også tidligere argumenteret for en mere åben teknologi-tilgang, da han selv var en del af Apple I 1980'erne.

Wozniak forlod imidlertid Apple i 1985, og selvom han stadig holder meget af Apple - og talte meget varmt om Steve Jobs, da han døde sidste år - så mener han altså samtidig, at både Apple og kunderne kunne drage nytte af en mere åben tilgang til tingene.

Jobs og Wozniak havde forskellige holdninger

Blandt andet peger han ifølge ITNews på, at Apple med fordel kunne introducere et programmeringssprog til iPad'en, så udviklere kan bruge den som en ny grænseflade til at udvikle software.

Wozniak peger på, at eksempelvis Facebook og Google giver gode muligheder for interaktioner med tredjeparts-applikationer.

Apple gør det derimod "meget svært at komme ind i selskabets kalender-verden og kontakter-verdenen for ikke-Apple udstyr," sagde Steve Wozniak i Sydney ifølge ITNews.

Et eksempel på Wozniaks og Steve Jobs' forskellige synspunkter var, da Wozniak i sin tid ønskede, at Apple II skulle have otte porte til ekstra RAM, storage og tilbehør.

"Steve Jobs ønskede kun to porte - en printer og et modem er alt, hvad folk har brug for. Han lavede aldrig udvikling, han skrev aldrig et program, han kom aldrig derfra, hvor jeg kom," sagde Steve Wozniak ifølge ITNews.

Læs også:

Steve Wozniak: Macintosh-computeren var en fiasko

Derfor vil Apple snart falde fra verdens tinder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere