Artikel top billede

Apple-stifter: Derfor bør Apple droppe lukketheden

Apple bør droppe lukketheden - også for sin egen skyld - mener Steve Wozniak, der stiftede Apple sammen med Steve Jobs.

Læs også:

Steve Wozniak: Macintosh-computeren var en fiasko

Derfor vil Apple snart falde fra verdens tinder

Der er ikke noget nyt i, at en del mennesker mener, at Apple kører med for lukkede standarder og i det hele taget burde åbne mere op i forhold til omverdenen.

Denne gang kommer synspunktet imidlertid fra en lidt speciel kant, idet det er Apple-medstifter Steve Wozniak, der kommer med en opfordring til det populære selskab.

Ifølge ITNews har han ved et arrangement i Sydney sagt, at Apple stadig har muligheden for at åbne arkitekturen i selskabets telefoner, computere og tablets til gavn for masserne.

"Jeg tror, at Apple kunne være ligeså stærk og god og være åben, men hvordan kan man næsten udfordre, når et selskab tjener så mange penge," skal Steve Wozniak have sagt.

Wozniak har også tidligere argumenteret for en mere åben teknologi-tilgang, da han selv var en del af Apple I 1980'erne.

Wozniak forlod imidlertid Apple i 1985, og selvom han stadig holder meget af Apple - og talte meget varmt om Steve Jobs, da han døde sidste år - så mener han altså samtidig, at både Apple og kunderne kunne drage nytte af en mere åben tilgang til tingene.

Jobs og Wozniak havde forskellige holdninger

Blandt andet peger han ifølge ITNews på, at Apple med fordel kunne introducere et programmeringssprog til iPad'en, så udviklere kan bruge den som en ny grænseflade til at udvikle software.

Wozniak peger på, at eksempelvis Facebook og Google giver gode muligheder for interaktioner med tredjeparts-applikationer.

Apple gør det derimod "meget svært at komme ind i selskabets kalender-verden og kontakter-verdenen for ikke-Apple udstyr," sagde Steve Wozniak i Sydney ifølge ITNews.

Et eksempel på Wozniaks og Steve Jobs' forskellige synspunkter var, da Wozniak i sin tid ønskede, at Apple II skulle have otte porte til ekstra RAM, storage og tilbehør.

"Steve Jobs ønskede kun to porte - en printer og et modem er alt, hvad folk har brug for. Han lavede aldrig udvikling, han skrev aldrig et program, han kom aldrig derfra, hvor jeg kom," sagde Steve Wozniak ifølge ITNews.

Læs også:

Steve Wozniak: Macintosh-computeren var en fiasko

Derfor vil Apple snart falde fra verdens tinder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.