Artikel top billede

Derfor skal konkurrencen på fiberområdet skærpes

Fiberselskaberne bør af en speciel årsag åbne helt op for konkurrencen i deres net, mener teleselskab.

Læs også:

Fiber-boss vil åbne fibernettet for konkurrenterne

Danske fiber-chefer: Åbne fibernet bliver nok for dyre

Også Telia melder sig nu i koret af konkurrenter, der begejstres over SE-direktør Niels Duedahls udmelding om, at fiberselskabernes net bør åbnes for konkurrenter.

En udmelding, der bryder med den hermetisk lukkede strategi, der blev besluttet af fiberselskaberne, da de oprettede det fælles produkt- og markedsføringsfirma Waoo tilbage i 2010.

"Det er første gang, jeg har hørt så klar en udmelding fra en direktør i et fiberselskab, så det hilser vi helt klart velkommen," lyder det fra Telia-chef, Peter Arke, fra Telias bredbåndsforretning, der også mener, en konsolidering på markedet er nødvendig.

14.000 kilometer fiber

Siden 1995 har Telia selv gravet 14.000 kilometer fiber ned i den danske muld primært rettet mod erhvervsvirksomheder og for at binde selskabets mobilnetværk sammen.

Men Telia har ingen planer om at udbyde fiber til private husstande.

"Vi graver kun fiber ud, hvor det giver forretningsmæssig mening, hvor vi kan få en business case til at hænge sammen. Vi kommer ikke til at grave fiber ned til private husstande," lyder det fra Peter Arke.

Telia samarbejder allerede nu med de fleste andre fiberudbydere i større eller mindre omfang. Inklusive fiberselskaberne. Men ifølge Peter Arke er der plads til meget mere samarbejde.

"Vi skal være bedre til at udnytte den infrastruktur, der allerede eksisterer. Det danske samfund fortjener øget konkurrence, også dér hvor elselskaberne har gravet fiber ned. For det er trods alt danskerne, der som el-forbrugere har været med til at betale for det."

Ligesom konkurrenterne er han dog spændt på at se, om der kommer handling bag ordene.

Læs også:

Fiber-boss vil åbne fibernettet for konkurrenterne

Danske fiber-chefer: Åbne fibernet bliver nok for dyre
IT-JOB

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

Wind Turbine Generator Software Developer

Centrica Energy Trading A/S

Software Developer

Unik System Design A/S

Account Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.