Artikel top billede

Det er slut med at købe en iPad med 4G i Danmark

Efter længere tids kritik af Apple kan man nu ikke længere købe en iPad med 4G i Danmark.

Læs også:
Apple fjerner 4G ved iPad - bare ikke i Danmark

Apple: Kun i disse lande kan ny iPad bruge 4G

Apple forsvarer udskældt 4G-markedsføring af iPad

Apple har nu også fjernet "4G" ved markedsføringen af den nye iPad på selskabets danske hjemmeside.

Allerede i sidste uge begyndte Apple at droppe 4G-stemplet i en række lande - men i første omgang ikke i Danmark.

Hvis man i dag går ind på selskabets danske hjemmeside, kaldes denne version af den poplære tablet-pc nu "WiFi + Cellular" i stedet for "WiFi + 4G," som det tidligere var tilfældet.


Det er en konsekvens af, at Apple har fået kritik af markedsføringen af den nye iPad, fordi den ikke understøtter de 4G-frekvenser, der anvendes i alle lande - heriblandt de danske.

Apple udspecificerede i marts efter den første bølge af kritik, at "4G LTE understøttes kun på AT&T- og Verizon-netværk i USA og på Bell-, Rogers- og Telus-netværk i Canada."

Selskabet fjernede dog ikke samtidig 4G-stemplet i de lande, hvor der altså ikke er understøttelse.

Problemet har været, at iPad'en anvender frekvensbåndene omkring 700 Mhz og 2.100 MHz, mens de europæiske net kører på andre frekvenser. I Danmark leveres LTE fra TDC og Telia eksempelvis på 2600 Mhz og 1800 Mhz.

Forbrugerombudsmanden kritiserede tidligere på året, at man som iPad-kunde kunne foranlediges til at tro, at modellen "WiFi + 4G" rent faktisk kunne anvendes på de danske teleselskabers 4G-net, hvis man ikke læste det med småt.

Læs også:
Apple fjerner 4G ved iPad - bare ikke i Danmark

Apple: Kun i disse lande kan ny iPad bruge 4G

Apple forsvarer udskældt 4G-markedsføring af iPad
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere