Artikel top billede

HP: Vi bliver nødt til at fyre i tusindvis af ansatte

HP fyrer i titusindvis af ansatte i en gigantisk omstrukturering.

Hewlett-Packard vil i løbet af de næste par år afskedige 27.000 ansatte.

Det kommer til at ske som led i en omfattende omstrukturering af selskabet, som ifølge HP er nødvendig for at dæmme op for selskabets faldende omsætning og faldende indtjening.

I alt svarer de 27.000 stillinger til otte procent af HP's samlede medarbejderstab.

Nedskæringen vil ifølge HP's beregner føre til, at de samlede omkostninger vil falde med omkring 17 milliarder kroner om året.

De fleste af de sparede midler vil ifølge HP blive overført til investeringer i cloud computing og analyseværktøjer til big data, som er nogle af de områder, som ser fremtidsmuligheder i.

Fortsat fald]

HP's netop offentliggjorte kvartalsregnskab understreger, at der er behov for at justere omkostningsniveauet.

Selskabets indtjening faldt nemlig med hele 31 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor, mens omsætningen faldt med tre procent.

Tallene ligger imidlertid højere end HP egentlig havde forventet, og derfor steg HP's aktiekurs faktisk med ni procent, efter regnskabets offentliggørelse.

Det er HP's tredje kvartalsregnskab i træk med faldende omsætning og faldende indtjening.

Læs også:

HP på vej med massefyringer blandt de ansatte.

HP-topboss: Her er vores tre primære satsninger.

HP-topchef: Derfor falder vores omsætning og profit.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere