Artikel top billede

Danske telefirmaer blokerer for lusket fup-app

Teleselskaber lukker ned for sms-tjeneste fra fup-app, der hærger i ind- og udland.

Læs også:

Disse firmaer står bag fup-app med farlig kode

Storstilet sms-fup hærger i hele verden

Fup-app til android: Sådan stjæler den penge fra dig 

Tidligere på ugen var telegiganten 3 ude med en advarsel til sine næsten 18.000 følgere på Facebook.

Det samme var Telmore, der har næsten 30.000 følgere.

Advarslerne handlede om den ondsindede Android-app Battery Supercharger.

Det skete blandt andet på baggrund af Computerworlds afsløring af, hvordan brugerne bliver snydt og tilmeldt en overtakseret sms-tjeneste gennem den føromtalte app.

Kunder får pengene tilbage

Nu sætter selskabet en stopper for den sms-tjeneste, som android-brugere uforvarende bliver tilmeldt, når de installerer Battery Supercharger-app'en

Det bekræfter Stine Green Paulsen, der er kommunikationschef hos 3.

Hun fortæller desuden, at kunderne vil få deres penge tilbage, hvis de er hoppet i app-fælden, uden at de behøver gøre noget aktivt.

Lignende tjenester allerede lukket ned

Også Telia har lukket for den luskede sms-tjeneste. Og ligesom hos 3 får kunderne pengene tilbage, hvis de er blevet snydt af fup-app'en.

Ingen kunder hos Telia er ifølge selskabets kommunikationschef for mobilområdet Mette Honoré blevet berørt af sms-tjenesten.

Den tekniske udbyder Ericsson IPX vurderede ved lanceringen på det danske marked, at tjenesten ikke overholdt Telias etiske retningslinjer for mobile indholds- og betalingstjenester.

Hun oplyser desuden, at Telia allerede den 7. maj lukket ned for en anden sms-tjeneste, der også havde Glass Mobile som udbyder,  og at selskabet i dag har bedt sine samarbejdspartnere om at lukke for alle tjenester, der udbydes af Glass Mobile.

Telenor og TDC siger også fra

Peter Glüsing, der er pressechef i Telenor, fortæller til Computerworld, at de også har spærret for en af Glass Mobiles tjenester allerede den 7. maj.

Heller ikke TDC vil lege med Glass Mobile længere.

"TDC har kontaktet ejerne af de 4-cifrede koder og bedt dem lukke for de bagvedliggende tjenesteudbydere, så det ikke længere er muligt at modtage de utilsigtede sms'er med tillægstaksering.

TDC kunder, der har downloadet Android app'en og efterfølgende har modtaget tillægstakserede sms'er, vil automatisk få refunderet tillægstakserede sms'er fra den specifikke tjeneste."

Det fortæller Allan Christiansen, der er underdirektør i TDC Wholesale.

Læs også:

Disse firmaer står bag fup-app med farlig kode

Storstilet sms-fup hærger i hele verden

Fup-app til android: Sådan stjæler den penge fra dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.