Artikel top billede

Her er de seks nye it-topfolk i Kraks Blå Bog

Seks it-topchefer er netop blevet optaget i den prestigefyldte Kraks Blå Bog.

Læs også: Ni personer optaget i Danmarks fine selskab

Ser man på de seks personer fra it-branchen, der i år er blevet optaget i Kraks Blå Bog, så har de alle mere eller mindre været i vælten på det seneste.

Mest markant er måske CEO Lars Dalgaard, der er stifter af Successfactors, der blev solgt for 19 milliarder kroner til SAP.

Også administrerende direktør Jakob Schou Meding fra Hewlett-Packard fik opmærksomhed. Det skete dog mest, idet han afløste Keld Jersild Olsen, der forlod selskabet under stor dramatik.

Danske it-chefers talsmand 

Administrerende direktør Line Find fra Edlund A/S er næppe blevet optaget, fordi hendes ansatte i to år har vundet det prestigefyldte Computerworld Løbet.

I stedet har Edlund A/S på relativ kort tid opnået en omsætning på en kvart milliard kroner.

Faktisk har Edlund også fornylig scoret en stribe store kontrakter.

Endelig er også direktør Klaus Kvorning Hansen fra foreningen foreningen Dansk IT, CEO Lars Wørzner fra 7N A/S og senior vice-president Niels Svenningsen fra Hitachi blevet optaget. 

Omdiskuteret it-person med - kriterier

En del it-folk er allerede blevet optaget. Det gælder eksempelvis Martin Thorborg fra Spamfighter, Jørgen Bardenfleth fra Microsoft og Lars Mikkelgaard-Jensen fra IBM.

Men også en omdiskuteret it-direktør findes på listen.

Kriterierne for at blive optaget i Kraks Blå Bog er ikke klare.

Personerne er de 'mest betydende nulevende danske mænd og kvinder - personligheder, der er med til at sætte dagordenen inden for erhvervsliv, kultur og det offentlige'.

Tidligere har studielektor Henrik Merkelsen fra CBS forklaret til Computerworld, at der føres en konservativ optagelsespolitik.

"Derfor er andelen af it-folk nok heller ikke så stor. Det er en ung branche, der ikke er kendt for at være konservativ," sagde han i 2008.

Nu er seks it-topfolk så blevet optaget i 2012 ud af en ny gruppe personer på i alt 312 personer.

Læs også: Ni personer optaget i Danmarks fine selskab
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere