Artikel top billede

Foto: Torben Petersen (Foto: © Torben Petersen Fotografi m.t@mail.dk / Torben Petersen Fotografi)

Dansk softwarehus scorer masser af stor-kontrakter

Et højtspecialiseret dansk softwarehus er netop nu ved at underskrive syv kontrakter med nye kunder i et helt nyt segment af markedet.

Syv nye kunder er i færd med at skrive kontrakt med it-firmaet Edlund A/S, der leverer it-løsninger til liv- og pensions- samt forsikringsbranchen.

Selskabet håber, at de nye ordrer vil være første større indhug i markedet for forsikringsbranchen.

"Vi vil gerne levere løsninger til markedet for skadesforsikringer og forventer, at det bliver et lige så stort forretningsområde for os som liv- og pensionsområdet," siger administrerende direktør Line Find fra Edlund.

De nye forsikringskunder tæller Bornholms Brandforsikring A/S, Vestjyllands Forsikring GS, Aros Forsikring GS, Sønderjysk Forsikring G/S, Forsikringsselskabet Vejle Brand af 1841 G/S, Lokal Forsikring G/S og Storstrøms Forsikring.

It-virksomheden Edlund A/S har siden dets opstart i 1992 valgt at kombineret fagene datalogi og aktuarvidenskab, der er videnskab om forsikringsverdenen og om hvordan man blandt andet udregner forsikringsselskabernes præmier.

Produktet på plads

Det Valby-baserede it-firma har stået for udviklingen af det nye produkt Skade.Net Standard sammen med firmaets udviklingscenter på Sri Lanka og håber samtidig, at der kan gemme sig en lille eksportsucces i den nye løsning.

I modsætning til bankerne er ikke alle forsikringsselskaber helt derhenne, hvor man er med i front på de online-tjenester, der giver den hurtige sagsbehandling og overblikket, og som kunderne forventer i dag.

"Vi mener, at potentialet rækker udover Danmarks grænser, og vi vil derfor gerne i dialog med andre nordiske selskaber," udtaler Line Find om det nye produkt.

Men i første omgang kaster selskabet sig altså over forsikringsbranchens små og mellemstore firmaer, selvom de store i branchen, som Codan, Tryg, med videre også har interesse.

"Afgjort," lyder det fra Line Find, der ikke ønsker at røbe værdien af de syv kontrakter.

Måske er du faktisk blevet overhalet af en af Edlunds hurtige ansatte.

Så vild en tur har Edlund været ude på

De høje ambitioner har selskabet tilsyneladende også haft helt fra begyndelsen.

Og i det senere år er det gået rigtigt stærkt. Selskabet havde i 2004 en omsætning på omkring 100 millioner kroner og 60 ansatte.

Men ifølge det seneste regnskab er omsætningen nu 240 millioner kroner og cirka 160 ansatte.

Dugfriske tal fra Line Find fortæller om en medarbejderstab på op imod 200. 

De mange medarbejdere har også nydt godt af successen, da Edlund igennem en årrække har haft tradition for at dele overskuddet med de ansatte. 

Læs mere om det her.

I øvrigt har selskabet også nogle af it-branchens hurtigste folk. I hvert fald når de hopper i løbeskoene.

Således har Edlunds løbehold vundet det prestigefyldte Computerworld Løbet flere gange.

Læs mere om det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere