Artikel top billede

Foto: Torben Petersen

Dansk softwarehus scorer masser af stor-kontrakter

Et højtspecialiseret dansk softwarehus er netop nu ved at underskrive syv kontrakter med nye kunder i et helt nyt segment af markedet.

Syv nye kunder er i færd med at skrive kontrakt med it-firmaet Edlund A/S, der leverer it-løsninger til liv- og pensions- samt forsikringsbranchen.

Selskabet håber, at de nye ordrer vil være første større indhug i markedet for forsikringsbranchen.

"Vi vil gerne levere løsninger til markedet for skadesforsikringer og forventer, at det bliver et lige så stort forretningsområde for os som liv- og pensionsområdet," siger administrerende direktør Line Find fra Edlund.

De nye forsikringskunder tæller Bornholms Brandforsikring A/S, Vestjyllands Forsikring GS, Aros Forsikring GS, Sønderjysk Forsikring G/S, Forsikringsselskabet Vejle Brand af 1841 G/S, Lokal Forsikring G/S og Storstrøms Forsikring.

It-virksomheden Edlund A/S har siden dets opstart i 1992 valgt at kombineret fagene datalogi og aktuarvidenskab, der er videnskab om forsikringsverdenen og om hvordan man blandt andet udregner forsikringsselskabernes præmier.

Produktet på plads

Det Valby-baserede it-firma har stået for udviklingen af det nye produkt Skade.Net Standard sammen med firmaets udviklingscenter på Sri Lanka og håber samtidig, at der kan gemme sig en lille eksportsucces i den nye løsning.

I modsætning til bankerne er ikke alle forsikringsselskaber helt derhenne, hvor man er med i front på de online-tjenester, der giver den hurtige sagsbehandling og overblikket, og som kunderne forventer i dag.

"Vi mener, at potentialet rækker udover Danmarks grænser, og vi vil derfor gerne i dialog med andre nordiske selskaber," udtaler Line Find om det nye produkt.

Men i første omgang kaster selskabet sig altså over forsikringsbranchens små og mellemstore firmaer, selvom de store i branchen, som Codan, Tryg, med videre også har interesse.

"Afgjort," lyder det fra Line Find, der ikke ønsker at røbe værdien af de syv kontrakter.

Måske er du faktisk blevet overhalet af en af Edlunds hurtige ansatte.

Så vild en tur har Edlund været ude på

De høje ambitioner har selskabet tilsyneladende også haft helt fra begyndelsen.

Og i det senere år er det gået rigtigt stærkt. Selskabet havde i 2004 en omsætning på omkring 100 millioner kroner og 60 ansatte.

Men ifølge det seneste regnskab er omsætningen nu 240 millioner kroner og cirka 160 ansatte.

Dugfriske tal fra Line Find fortæller om en medarbejderstab på op imod 200. 

De mange medarbejdere har også nydt godt af successen, da Edlund igennem en årrække har haft tradition for at dele overskuddet med de ansatte. 

Læs mere om det her.

I øvrigt har selskabet også nogle af it-branchens hurtigste folk. I hvert fald når de hopper i løbeskoene.

Således har Edlunds løbehold vundet det prestigefyldte Computerworld Løbet flere gange.

Læs mere om det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.