Artikel top billede

Galaxy Note er et eksempel på en phablet.

Her er din næste digitale gadget: En "Phablet"

En helt ny produktgruppe, phablets, står over for en betydelig udbredelse i de kommende år. Se her, hvad det er for noget.

Læs også:

Galleri: De smarteste små smartphones til din lomme

Galaxy S III: Nu kommer næste vilde smartphone-ryk

Stor, større, størst.

Det er en af de markante tendenser inden for smartphones i de seneste år.

Skærmene har ikke bare fået en højere opløsning, de er også vokset fysisk, hvilket står i diametral modsætning til dengang, hvor mobilerne ikke kunne blive små nok.

Vokseværk-tendensen får nu analysefirmaet ABI Research til at betegne gruppen af ekstra store smartphones som "phablets."

Og det er tilsyneladende ikke bare tale om en dille, når Samsung eksempelvis gør så meget ud af at promovere sin Galaxy Note - det måske mest kendte produkt i denne kategori.

"Flere end 208 millioner phablets, en hybrid enhed, der er større end en smartphone, men mindre end en tablet, som Samsung Galaxy Note, vil blive sendt ud på det globale marked i 2015," skriver ABI Research om phablet-markedet.

Flere phablets på vej

Phablets defineres af ABI som enheder med touch-skærme på mellem 4,6 og 5,5 tommer.

Analytikerne vurderer, at selvom denne type produkter havde en svær start i 2011, så har vi kun set begyndelsen af det nye marked.

"HTC, LG og Huawei vil alle introducere Phablet-smartphones i 2012 og dermed slutte sig til Samsungs Galaxy Note og Nexus. Samtidig blev endnu en phablet-smartphone frigivet tidligere i denne måned, nemlig Samsung Galaxy S III." 

ABI Research mener, at de største drivkræfter for dette marked er forbrugernes øgede web-browsing og nyheds-læsning fra smartphones.

Ifølge IDC blev der solgt i alt 491 millioner smartphones i 2011.

Læs også:

Galleri: De smarteste små smartphones til din lomme

Galaxy S III: Nu kommer næste vilde smartphone-ryk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere