Artikel top billede

Store ændringer: Sådan bliver din næste mobil

Nye mobiltelefoner er på vej ud i butikkerne lige nu, og de byder på en række mærkbare forandringer. Se her, hvad du ikke slipper for, hvis du skal have en topmodel. Måske bliver du overrasket.

Meget mere micro-SIM

Hvis du har en nyere iPhone, har du allerede stiftet bekendtskab med micro-SIM.

Det er et SIM-kort, som er markant mindre end det traditionelle SIM-kort.

Men nu er det ikke kun æble-mobiler, der gør brug af micro-SIM.

De nyeste Android-topmodeller som Sony Xperia S, Samsung Galaxy S III og HTC One X har valgt samme løsning som Apple, og derfor skal du have et nyt SIM-kort fra dit teleselskab - medmindre du vælger at forvandle dit nuværende SIM-kort til micro-SIM.

Quadcore til de store drenge

Sidste år var dualcore mere hot end chilisovs med jalapeños, og i år er det quadcore- processorer, som er brandvarme.

De heftige mobile processorer er gemt i de nyeste Android-topmodeller som HTC One X og LG Optimus 4X HD.

Samsung Galaxy S III, der blev lanceret for nylig, har også fire kerner i motorrummet.

Quadcore-processorer afvikler HD-video langt mere glidende end mobiler med dualcore, og samtidig er den ekstra power perfekt til 3D-spil med avanceret grafik.

Det så vi blandt andet på tablet-pc'en Asus Eee Pad Transformer Prime, der er udstyret med samme Nvidia Tegra 3-processor, som bruges i mobiltelefoner fra LG og HTC.

Fremtiden byder på 4G

Hvis vi tager et kig i krystalkuglen og kaster med lidt kaffegrums, tegner der sig et billede af, at telefoner med 4G til næste år vil være super hotte.

Vi har længe været vant til 3G, men som vores test for nylig viste, så er Telia og TDC godt på vej med 4G.

Det giver markant hurtigere hastighed, når der surfes på nettet.

Vi målte hastigheder på cirka 40 mbit/s, og det slår de fleste private bredbåndsforbindelser.

Med 4G på mobilen giver det pludselig mening at få streamet film og tv i HD-kvalitet på telefonen, mens du er på farten.

Farvel til hukommelses-kort

Det har længe været muligt at smide hukommelseskort i telefonen og dermed få mere plads til film, videooptagelser, fotos og musik. Men det er ved at være slut.

Mange topmodeller har efterhånden fravalgt pladsen til Micro SD-kort, og i stedet må du tage til takke med eksempelvis 16 eller 32 gigabyte fast hukommelse.

Umiddelbart kan det virke som et tilbageskridt, at der ikke længere er plads til kort, men lagerpladsen på mobilen er ikke så vigtig, som den har været.

I dag gør vi brug af musik-streamingtjenester som Spotify og WiMP, mens vores fotos gemmes på SkyDrive, Google Drev eller Dropbox.

Her er henholdsvis syv, fem og to gigabyte gratis lagerplads.

Faste batterier og de nye skærme

Intet løst batteri

Stadig flere producenter skaber telefoner, hvor bagsiden ikke kan skilles fra telefonen.

Apples iPhone har længe haft denne løsning, og den nye HTC One X har også en form, der betyder, at der ikke er adgang til batteriet.

Sony Xperia S har ligeledes gemt sit batteri af vejen, selv om det dog er muligt at flå bagbeklædningen af og indsætte et micro-SIMkort.

LG's nye topmodel med quadcore-processor, Optimus X4 HD, har mulighed for at fjerne bagside og batteri, men ifølge LG vil kommende topmobiler efter al sandsynlighed ligeledes få en fast bagside, der ikke kan tages af.

Store skærme og højere opløsning

Topmodeller med skærme på mellem 4,3 og 4,7 tommer kan vi lige så godt vænne os til.

Samsung har også lanceret sin Galaxy Note på fem tommer, men det ser ud til, at de fleste andre producenter trækker grænsen ved 4,7 tommer.

Det giver ikke mening at smide kæmpeskærme på mobiltelefonerne, hvis opløsningen ikke følger med.
Derfor kan de nyeste topmodeller prale af opløsninger på 1.280 gange 720 pixel.

Det er faktisk højere, end hvad du får med en billig 10 tommers netbook, som oftest blot har en opløsning på 1.024 gange 600 pixel.

Den højere opløsning på mobilskærmen betyder, at det er nemmere at overskue websider, når der surfes.

Samtidig ser eksempelvis ikoner mindre bombastiske ud, og opløsningen er også en fordel, hvis der skal ses HD-video.

Mobiler med NFC

Efterhånden får stadig flere telefoner indbygget chip baseret på NFC (Near Field Communication), og der har længe været talt om, at det kan bruges til mikrobetalinger, eksempelvis i kiosken eller til togbilletten.

Det er dog ikke slået igennem, og det sker nok heller ikke næste år.

Men det betyder ikke, at NFC ikke kan få sit gennembrud og blive hot.

Teknologien kan nemlig også bruges til mange andre ting som at få din computer og mobil til at snakke sammen, og det er HP's nye Envy 14 Spectre et eksempel på.

Takket være NFC kan du få indhold fra mobilen fremvist på computeren trådløst.

Sony har også med den nye Xperia S vedlagt to såkaldte SmartTags, som mobilen kan scanne med sin NFC-chip.

Det betyder, at der kan sættes et SmartTag i bilen, og når den scannes, aktiveres Bluetooth, navigation og andre indstillinger, som du på forhånd har defineret.

Det er naturligvis også muligt at sætte SmartTag helt andre steder, eksempelvis på arbejdskontoret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.