Artikel top billede

Store ændringer: Sådan bliver din næste mobil

Nye mobiltelefoner er på vej ud i butikkerne lige nu, og de byder på en række mærkbare forandringer. Se her, hvad du ikke slipper for, hvis du skal have en topmodel. Måske bliver du overrasket.

Meget mere micro-SIM

Hvis du har en nyere iPhone, har du allerede stiftet bekendtskab med micro-SIM.

Det er et SIM-kort, som er markant mindre end det traditionelle SIM-kort.

Men nu er det ikke kun æble-mobiler, der gør brug af micro-SIM.

De nyeste Android-topmodeller som Sony Xperia S, Samsung Galaxy S III og HTC One X har valgt samme løsning som Apple, og derfor skal du have et nyt SIM-kort fra dit teleselskab - medmindre du vælger at forvandle dit nuværende SIM-kort til micro-SIM.

Quadcore til de store drenge

Sidste år var dualcore mere hot end chilisovs med jalapeños, og i år er det quadcore- processorer, som er brandvarme.

De heftige mobile processorer er gemt i de nyeste Android-topmodeller som HTC One X og LG Optimus 4X HD.

Samsung Galaxy S III, der blev lanceret for nylig, har også fire kerner i motorrummet.

Quadcore-processorer afvikler HD-video langt mere glidende end mobiler med dualcore, og samtidig er den ekstra power perfekt til 3D-spil med avanceret grafik.

Det så vi blandt andet på tablet-pc'en Asus Eee Pad Transformer Prime, der er udstyret med samme Nvidia Tegra 3-processor, som bruges i mobiltelefoner fra LG og HTC.

Fremtiden byder på 4G

Hvis vi tager et kig i krystalkuglen og kaster med lidt kaffegrums, tegner der sig et billede af, at telefoner med 4G til næste år vil være super hotte.

Vi har længe været vant til 3G, men som vores test for nylig viste, så er Telia og TDC godt på vej med 4G.

Det giver markant hurtigere hastighed, når der surfes på nettet.

Vi målte hastigheder på cirka 40 mbit/s, og det slår de fleste private bredbåndsforbindelser.

Med 4G på mobilen giver det pludselig mening at få streamet film og tv i HD-kvalitet på telefonen, mens du er på farten.

Farvel til hukommelses-kort

Det har længe været muligt at smide hukommelseskort i telefonen og dermed få mere plads til film, videooptagelser, fotos og musik. Men det er ved at være slut.

Mange topmodeller har efterhånden fravalgt pladsen til Micro SD-kort, og i stedet må du tage til takke med eksempelvis 16 eller 32 gigabyte fast hukommelse.

Umiddelbart kan det virke som et tilbageskridt, at der ikke længere er plads til kort, men lagerpladsen på mobilen er ikke så vigtig, som den har været.

I dag gør vi brug af musik-streamingtjenester som Spotify og WiMP, mens vores fotos gemmes på SkyDrive, Google Drev eller Dropbox.

Her er henholdsvis syv, fem og to gigabyte gratis lagerplads.

Faste batterier og de nye skærme

Intet løst batteri

Stadig flere producenter skaber telefoner, hvor bagsiden ikke kan skilles fra telefonen.

Apples iPhone har længe haft denne løsning, og den nye HTC One X har også en form, der betyder, at der ikke er adgang til batteriet.

Sony Xperia S har ligeledes gemt sit batteri af vejen, selv om det dog er muligt at flå bagbeklædningen af og indsætte et micro-SIMkort.

LG's nye topmodel med quadcore-processor, Optimus X4 HD, har mulighed for at fjerne bagside og batteri, men ifølge LG vil kommende topmobiler efter al sandsynlighed ligeledes få en fast bagside, der ikke kan tages af.

Store skærme og højere opløsning

Topmodeller med skærme på mellem 4,3 og 4,7 tommer kan vi lige så godt vænne os til.

Samsung har også lanceret sin Galaxy Note på fem tommer, men det ser ud til, at de fleste andre producenter trækker grænsen ved 4,7 tommer.

Det giver ikke mening at smide kæmpeskærme på mobiltelefonerne, hvis opløsningen ikke følger med.
Derfor kan de nyeste topmodeller prale af opløsninger på 1.280 gange 720 pixel.

Det er faktisk højere, end hvad du får med en billig 10 tommers netbook, som oftest blot har en opløsning på 1.024 gange 600 pixel.

Den højere opløsning på mobilskærmen betyder, at det er nemmere at overskue websider, når der surfes.

Samtidig ser eksempelvis ikoner mindre bombastiske ud, og opløsningen er også en fordel, hvis der skal ses HD-video.

Mobiler med NFC

Efterhånden får stadig flere telefoner indbygget chip baseret på NFC (Near Field Communication), og der har længe været talt om, at det kan bruges til mikrobetalinger, eksempelvis i kiosken eller til togbilletten.

Det er dog ikke slået igennem, og det sker nok heller ikke næste år.

Men det betyder ikke, at NFC ikke kan få sit gennembrud og blive hot.

Teknologien kan nemlig også bruges til mange andre ting som at få din computer og mobil til at snakke sammen, og det er HP's nye Envy 14 Spectre et eksempel på.

Takket være NFC kan du få indhold fra mobilen fremvist på computeren trådløst.

Sony har også med den nye Xperia S vedlagt to såkaldte SmartTags, som mobilen kan scanne med sin NFC-chip.

Det betyder, at der kan sættes et SmartTag i bilen, og når den scannes, aktiveres Bluetooth, navigation og andre indstillinger, som du på forhånd har defineret.

Det er naturligvis også muligt at sætte SmartTag helt andre steder, eksempelvis på arbejdskontoret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere