Artikel top billede

Sådan vil regeringen skubbe gang i it-danmark

Se hvilke it-indsatsområder, som regeringen satser på.

Regeringen er netop kommet med en redegørelse, der tager temperaturen på it-danmark og peger på hvilke indsatsområder, der skal kigges nærmere på.

Først og fremmest konkluderer rapporten fra Erhvervs og Vækstministeriet, at blandt andet internet-adgang og infrastruktur skal være på plads.

"På den baggrund har regeringen en målsætning om, at alle husstande og virksomheder skal have mulighed for at få en bredbåndsforbindelse på mindst 100 Mbit/s senest i 2020," skriver regeringen, der samtidig anslår at i dag har 38 procent af husstandene og virksomhederne den mulighed.

Redegørelsen, der er en forløber til regeringens egentlige digitaliseringsstrategi, der forventes at komme i begyndelsen af 2013, slår fast med syv tømmer søm, hvor vigtig it er for Danmark.

"Den digitale økonomi er vokset i betydning år for år og udgjorde i 2010 mere end 5,8 procent af Danmarks samlede BNP," skriver man blandt andet. 

It-investeringer skal øges

Imidlertid går alt ikke den rigtige vej.

"Investeringsniveauet har siden krisens begyndelse ligget historisk lavt, hvilket blandt andet også kan ses i antallet af installerede industrirobotter."

"Derfor er der behov for, at virksomhederne kommer i gang med at investere igen," står der i redegørelsen fra regeringen.

Og måske noget opsigtsvækkende, så konstaterer redegørelsen, at der ligefrem er sket et fald i andelen af virksomheder, der anvender cloud-baserede løsninger.

"Andelen af virksomheder, der benyttede sig af cloud-baserede løsninger er endvidere faldet fra 30 procent i 2010 til 25 procent i 2011."

Regeringen vil derfor arbejde for "at udbrede kendskabet til og brugen af cloud computing, blandt andet ved at fjerne barrierer for brug af cloud computing i den offentlige sektor".

I det hele taget vil der blive taget hul på en stribe it-tiltag, der også skal støtte bredbåndsinfrastrukturen.

Ligesom blandt andet flere flere virksomheder - også de såkaldte SMV'erne - skal øge deres produktivitet gennem digitalisering.

Også de mange offentlige data skal i spil, understreges det.

Du kan læse hele den 31 sider lange redegørelse her.

Den afgørende driver

Hos it-brancheforeningerne ITEK under Dansk Industri og IT-Branchen glæder man sig over rapportens meldninger.

"Det er glædeligt, at regeringen nu anerkender digitaliseringens betydning for vækst og innovation i såvel virksomhederne som i den offentlige sektor. Vore teknologier gennemsyrer alle dele af samfundslivet. Derfor har vi med tilfredshed set, at regeringen har inviteret repræsentanter fra teknologibranchen med i alle de nedsatte vækstfora," udtaler direktør Tom Togsverd fra Itek.

Endelig ser ITEK frem til den digitale strategi for Danmark, som regeringen bebuder primo 2013.

"Vi har allerede spillet mange forslag ind - og vi vil fortsætte med det frem til målstregen," siger branchedirektøren.

Og samme type meldninger kommer fra IT-Branchen.

"Der er nu sat en tyk streg under, at digitalisering bliver en afgørende driver for at skabe vækst og øge produktiviteten i Danmark. Redegørelsen lægger en rigtig kurs for at få skabt en stærk digital strategi for Danmark," udtaler direktør Morten Bangsgaard fra IT-Branchen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere