Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sådan vil regeringen skubbe gang i it-danmark

Se hvilke it-indsatsområder, som regeringen satser på.

Regeringen er netop kommet med en redegørelse, der tager temperaturen på it-danmark og peger på hvilke indsatsområder, der skal kigges nærmere på.

Først og fremmest konkluderer rapporten fra Erhvervs og Vækstministeriet, at blandt andet internet-adgang og infrastruktur skal være på plads.

"På den baggrund har regeringen en målsætning om, at alle husstande og virksomheder skal have mulighed for at få en bredbåndsforbindelse på mindst 100 Mbit/s senest i 2020," skriver regeringen, der samtidig anslår at i dag har 38 procent af husstandene og virksomhederne den mulighed.

Redegørelsen, der er en forløber til regeringens egentlige digitaliseringsstrategi, der forventes at komme i begyndelsen af 2013, slår fast med syv tømmer søm, hvor vigtig it er for Danmark.

"Den digitale økonomi er vokset i betydning år for år og udgjorde i 2010 mere end 5,8 procent af Danmarks samlede BNP," skriver man blandt andet. 

It-investeringer skal øges

Imidlertid går alt ikke den rigtige vej.

"Investeringsniveauet har siden krisens begyndelse ligget historisk lavt, hvilket blandt andet også kan ses i antallet af installerede industrirobotter."

"Derfor er der behov for, at virksomhederne kommer i gang med at investere igen," står der i redegørelsen fra regeringen.

Og måske noget opsigtsvækkende, så konstaterer redegørelsen, at der ligefrem er sket et fald i andelen af virksomheder, der anvender cloud-baserede løsninger.

"Andelen af virksomheder, der benyttede sig af cloud-baserede løsninger er endvidere faldet fra 30 procent i 2010 til 25 procent i 2011."

Regeringen vil derfor arbejde for "at udbrede kendskabet til og brugen af cloud computing, blandt andet ved at fjerne barrierer for brug af cloud computing i den offentlige sektor".

I det hele taget vil der blive taget hul på en stribe it-tiltag, der også skal støtte bredbåndsinfrastrukturen.

Ligesom blandt andet flere flere virksomheder - også de såkaldte SMV'erne - skal øge deres produktivitet gennem digitalisering.

Også de mange offentlige data skal i spil, understreges det.

Du kan læse hele den 31 sider lange redegørelse her.

Den afgørende driver

Hos it-brancheforeningerne ITEK under Dansk Industri og IT-Branchen glæder man sig over rapportens meldninger.

"Det er glædeligt, at regeringen nu anerkender digitaliseringens betydning for vækst og innovation i såvel virksomhederne som i den offentlige sektor. Vore teknologier gennemsyrer alle dele af samfundslivet. Derfor har vi med tilfredshed set, at regeringen har inviteret repræsentanter fra teknologibranchen med i alle de nedsatte vækstfora," udtaler direktør Tom Togsverd fra Itek.

Endelig ser ITEK frem til den digitale strategi for Danmark, som regeringen bebuder primo 2013.

"Vi har allerede spillet mange forslag ind - og vi vil fortsætte med det frem til målstregen," siger branchedirektøren.

Og samme type meldninger kommer fra IT-Branchen.

"Der er nu sat en tyk streg under, at digitalisering bliver en afgørende driver for at skabe vækst og øge produktiviteten i Danmark. Redegørelsen lægger en rigtig kurs for at få skabt en stærk digital strategi for Danmark," udtaler direktør Morten Bangsgaard fra IT-Branchen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere