Artikel top billede

Europæiske telefirmaer: Stop nu al den regulering

Europæiske teleselskaber vil have EU til at lempe på reguleringen. Det har de særligt gode grunde til, mener de.

Computerworld News Service: De europæiske teleselskaber anmoder EU om at lempe loven på teleområdet.

En "alt for indgribende lovgivning" kvæler ifølge de europæiske teleselskabers brancheorganisation ETNO (European Telecommunications Network Operators Association) innovationen og udrulningen af fibernetværk i Europa.

Brancheorganisationen argumenterer for, at operatørerne får større råderum i forhold til at sætte prisen for adgang til fiber.

"Europas teleselskaber er nødt til at bevæge sig fra tale- til datadrevne forretningsmodeller for at kunne tjene penge på den hurtigt stigende datatrafik og vende tendensen med faldende omsætning," siger formand for ETNO, Daniel Pataki.

Fr at udnytte efterspørgslen på data-services er teleselskaberne nødt til at investere i fibernetværk.

Men visse analytikere mener, at lofter på priserne for adgang til kobbernetværkene lægger en dæmper på investeringerne i fiber.

Det bør ifølge ETNO være tilladt at lade prisen for adgang til de ældre kobbernetværk stige, når omkostningerne stiger.

Prisloft koster omsætning

Brancheorganisationen mener, at prislofterne er skyld i den faldende omsætning i den europæiske telesektor med samlet set 1,4 procent i 2010 og to procent i 2011.

Den samlede omsætning vil ifølge prognoserne fortsætte med at falde med gennemsnitligt 1,8 procent om året indtil 2015, hvis ikke operatørerne finder nye indtægtskilder.

Det erklærede mål med Europa-Kommissionens digitale dagsorden er dog at fremme investering i nye generationer af netværk.

Kommissionen mener, at man ved at begrænse, hvor meget teleselskaberne må tage for adgang til de gamle kobbernetværk, tvinger dem til at investere i fiber.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere