Artikel top billede

43.000 danskere reddet efter Skyline-krak

Skyline-kunder får internet en måned endnu.

43.000 danskere undgik på falderebet at få lukket deres internet-forbindelser i fredags, som deres krakkede internet-leverandør, Skyline, ellers havde bebudet.

De mange danskere blev reddet, da forhandlinger mellem Erhvervsstyrelsen og en stribe internet-udbydere mundede ud i en aftale om, at udbyderne vil holde Skyline i luften en måned endnu.

Hensigten er, at det skal give de mange Skyline-kunder mulighed for at få sikre sig nye internet-forbindelser fra andre leverandører, inden Skyline-forbindelsen lukker.

»Jeg er rigtig glad for, at vi i 11. time har fundet en løsning, hvor vi sammen med telebranchen undgår, at en stor gruppe virksomheder og danskere lige pludselig står uden adgang til internettet. Og jeg vil gerne kvittere for, at branchen gik positivt ind i sagen, før det var for sent,« lyder det fra Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) i en pressemeddelelse.

Ifølge Berlingske skyder de pågældende teleselskaber - TDC, Telenor, Telia, Global Connect, 3 og Dansk Energi - desuden et millionbeløb ind for at sikre driften af Skyline en måned mere.

Skyline-krakket har betydning, fordi Skyline med sin trådløse Wimas-teknologi har været central i regeringens bestræbelser på at sikre bredbånd til alle danskere - inklusive dem, der bor i yderområderne.

Ole Sohn vil nu gå i tænkeboks for at forsøge at finde måder at undgå lignende tilfælde på i fremtiden.

Han vil "i forlængelse af forløbet overveje, om der skal yderligere tiltag til for at sikre imod lignende situationer fremover," som det hedder.

Læs også:

Minister indkalder til krisemøde om Skyline-kunder.

Efter brok: Minister hives ind i Skyline-konkurs.

Skyline-rod: Bredbånds-løsning kan tage flere år.

Underleverandør blokerer for salg af Skyline.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.