Artikel top billede

På billedet ses størrelsen på et Mini- og Micro-SIM. Nano-SIM bliver endnu mindre. Fotograf: Mikkel William Nielsen.

Nu skal du have et helt nyt SIM-kort i din mobil

En ny standard for fremtidens SIM-kort er netop vedtaget. Se specifikationerne her.

Læs også:

Mobil-producenter strides om dit næste SIM-kort

Længere tids diskussion om, hvordan fremtidens SIM-kort skal se ud, er nu afsluttet.

Mobil-producenterne har ellers haft svært ved at blive enige om et nyt Nano-SIM, der skal være den næste generation af SIM-kort, men nu meddeler European Telecommunications Standards Institute (ETSI), at det nye format er faldet på plads.

"ETSI har standardiseret en ny form-faktor (4FF) til SIM-kortet, 40 procent mindre end det nuværende mindste design."

Den endelige standard faldt på plads på et møde i Japan, hvor de involverede parter endnu engang sad ved forhandlingsbordet.

"Det nuværende SIM-kort-design optager en betydelig mængde plads i en mobil enhed. Pladsen er mere og mere værdifuld i de nye enheder, der tilbyder et stigende antal funktioner," forklarer ETSI om baggrunden for det nye design.

Den nye SIM-kort-standard betyder, at kortene vil skrumpe ind til 12,3 millimeter x 8,8 millimeter.

Til sammenligning måler det nuværende Micro-SIM 15 x 12 millimeter.

Ingen grund til SIM-panik

Konsekvensen bliver, at man som forbruger vil skulle have et nyt SIM-kort, men hvornår det bliver aktuelt, er endnu uvist.

Det afhænger i høj grad af, hvornår mobil-producenterne begynder at spytte produkter ud på markedet, der er bygget til at anvende den nye standard.

ETSI skriver desuden, at de nye kort vil kunne udformes på en måde, så de er bagudkompatible med ældre telefoner. Selve funktionaliteten ændrer sig ikke, selvom den nye standard nu er en realitet.

Som vi tidligere har skrevet, har mobil- og tablet-producenterne været ganske uenige om, hvordan det nye SIM-kort skulle se ud, og den endelige beslutning blev derfor udskudt af flere omgange.

Apple pegede på en mindre version af det nuværende Micro-SIM, mens der på den anden stod selskaber som Nokia, Motorola og RIM, der ønskede et markant anderledes SIM-kort.

Det fremgår ikke af ETSI-meddelelsen, hvad den endelige løsning bliver, men de nærmere detaljer er på vej, lover organisationen.

Derfor skal du bruge et SIM-kort

SIM står for subscriber identity module og bruges blandt andet til at identificere tele-brugeren over for teleselskabets netværk.

Det første SIM-kort var stort som et kreditkort, men siden er kortene skrumpet af flere omgange med Mini-SIM, Micro-SIM og nu altså Nano-SIM.

Ifølge ETSI er der siden SIM-kortets fødsel blevet produceret ikke færre end 25 milliarder kort på verdensplan, og der sendes cirka 4,5 milliarder nye SIM-kort afsted hvert eneste år. 

Læs også:

Mobil-producenter strides om dit næste SIM-kort




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere