Artikel top billede

Foto: Philippe Remarkers

Nul gennembrud: Så få danske firmaer benytter cloud

Havde nogle drømt om et cloud-gennembrud i Danmark, kan de godt vågne op til virkeligheden.

Læs også: Microsoft Danmark: Vi får da nye cloud-kunder hver dag

I en netop offentliggjort rapport fra Erhvervsstyrelsen gemmer sig nogle opsigtsvækkende tal, der viser, at andelen af virksomheder, der bruger cloud-baserede løsninger, er faldet.

Således fortæller tallene, at andelen af danske virksomheder, der anvendte denne type it-løsninger i 2010 var 30 procent, mens det tilsvarende tal i 2011 var 25 procent.

Talmaterialet stammer fra Danmarks Statistik, hvor chefkonsulent Martin Lundø dog oplyser, at man skal være påpasselig med at tolke tallene derhen, at der er sket et decideret fald, da der er en vis usikkerhed forbundet med målingen.

"Men tallene tyder ihvertfald ikke på, at der har været en mærkbar stigning," konkluderer han.

Optakt til digitaliseringsstrategi

Grunden til usikkerheden skyldtes, at cloud computing stadig er "et nyt begreb i offentligheden, og målingen er derfor følsom over for aktuel omtale og tolkninger på dataindsamlingstidspunktet."

Imidlertid står det altså fast, at nogen større stigning i den teknologi, som mange ellers har spået en kæmpe fremtid, ikke er sket fra 2010 til 2011.

Rapporten fra Erhvervsstyrelsen er forløberen til udformningen af regeringens kommende digitaliseringsstrategi.

Læs også: Microsoft Danmark: Vi får da nye cloud-kunder hver dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere