Artikel top billede

Presset på it-cheferne stiger hele tiden

It-cheferne i Skandinavien mærker presset stige i forhold til at opfylde de nye krav fra forretningssiden.

Over halvdelen af de danske it-chefer i en nordisk undersøgelse siger, at opfyldelse af nye krav fra forretningssiden er blandt deres største udfordringer lige nu.

Det er it-serviceleverandøren Steria, der hvert år gennemfører undersøgelsen "It-chefens udfordringer" i Danmark, Norge og Sverige, hvor 300 it-chefer fra større organisationer deltager.

De norske og svenske it-chefer er enige i, at det trækker tænder ud at skulle opfylde nye krav fra forretningssiden. Det mener 58 procent af nordmændene og 55 procent af svenskerne, der siger, at det er deres hovedudfordring i 2012.

Af andre udfordringer i 2012 peger it-cheferne især på effektivisering af it-driften og generel styring af it-projekter.

Dog har kun en tredjedel (34 procent) af de danske it-chefer projektkontrol som deres største udfordring.

Fokus på BPM

It-chefernes svar læner sig op af en anden stærk tendens i både privat og offentlig sektor, nemlig et øget fokus på Business Process Management, hvor generel optimering af processer og arbejdsgange er i højsædet, lyder det fra Sterias kommunikationschef, Flemming Enemark.

"Over en bred kam handler de største udfordringer for de skandinaviske it-chefer om styring og forbedring, hvad enten det er af selve it-projekterne, de tilknyttede underleverandører eller interne kompetencer, eller det drejer sig om kvalitet og stabilitet. Selvfølgelig er begge dele udfordringer i forhold til den daglige arbejdsgang og de øgede krav fra forretningssiden," siger han.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere