Artikel top billede

Presset på it-cheferne stiger hele tiden

It-cheferne i Skandinavien mærker presset stige i forhold til at opfylde de nye krav fra forretningssiden.

Over halvdelen af de danske it-chefer i en nordisk undersøgelse siger, at opfyldelse af nye krav fra forretningssiden er blandt deres største udfordringer lige nu.

Det er it-serviceleverandøren Steria, der hvert år gennemfører undersøgelsen "It-chefens udfordringer" i Danmark, Norge og Sverige, hvor 300 it-chefer fra større organisationer deltager.

De norske og svenske it-chefer er enige i, at det trækker tænder ud at skulle opfylde nye krav fra forretningssiden. Det mener 58 procent af nordmændene og 55 procent af svenskerne, der siger, at det er deres hovedudfordring i 2012.

Af andre udfordringer i 2012 peger it-cheferne især på effektivisering af it-driften og generel styring af it-projekter.

Dog har kun en tredjedel (34 procent) af de danske it-chefer projektkontrol som deres største udfordring.

Fokus på BPM

It-chefernes svar læner sig op af en anden stærk tendens i både privat og offentlig sektor, nemlig et øget fokus på Business Process Management, hvor generel optimering af processer og arbejdsgange er i højsædet, lyder det fra Sterias kommunikationschef, Flemming Enemark.

"Over en bred kam handler de største udfordringer for de skandinaviske it-chefer om styring og forbedring, hvad enten det er af selve it-projekterne, de tilknyttede underleverandører eller interne kompetencer, eller det drejer sig om kvalitet og stabilitet. Selvfølgelig er begge dele udfordringer i forhold til den daglige arbejdsgang og de øgede krav fra forretningssiden," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere