LinkedIn: Ja, dit password er måske blevet stjålet

Din adgangskode til LinkedIn kan måske findes på russisk hacker-site.

Læs også: Eksperter: Skift password på LinkedIn NU.

Efter massive rygter bekræfter LinkedIn, at selskabet har mistet 'nogle' brugeres passwords.

Indrømmelsen kommer efter der er fremkommet rygter om, at helt op mod 6,5 millioner LinkedIn-brugeres passwords er blevet kompromiterede.

I en blog post skriver LinkedIn-direktør Vicente Silveira, at selskabet kan bekræfte, at et ukendt antal passwords er blevet offentliggjort i et russisk hackerforum.

Disse passwords "korresponderer til LinkedIn-konti," skriver han.

Vicente Silveira skriver ikke noget om antallet af kompromiterede LinkedIn-konti.

Ligeledes skriver han heller ikke noget om, hvordan de er endt på det russiske hacker-site.

Han skriver dog, at LinkedIn fortsætter sin undersøgelse af sagen.

"Brugere med konti, der er forbundet med de kompromiterede passwords vil bemærke, at deres LinkedIn-konti ikke længere er aktiv," skriver han.

LinkedIn-brugere vil nu modtage en mail fra LinkedIn med nærmere oplysninger om, hvordan de skal nulstille deres passwords.

E-mailen vil ikke indeholde links, understreger han.

Derfor kunne det gå så galt
Flere sikkerhedsselskaber har tidligere opfordret LinkedIn til at ændre sin sikkerheds-praksis.

Det skyldes ikke mindst, at LinkedIn har anvendt en version af krypteringsmetoden SHA-1 (Secure Hash Algorithm) til at maskere adgangskoderne.

Ifølge sikkerhedseksperter er den pågældende version imidlertid langt fra skudsikker. De har derfor anbefalet, at LinkedIn forstærkeder krypteringen.


Læs også: Eksperter: Skift password på LinkedIn NU.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.