Artikel top billede

LinkedIn: Ja, dit password er måske blevet stjålet

Din adgangskode til LinkedIn kan måske findes på russisk hacker-site.

Læs også: Eksperter: Skift password på LinkedIn NU.

Efter massive rygter bekræfter LinkedIn, at selskabet har mistet 'nogle' brugeres passwords.

Indrømmelsen kommer efter der er fremkommet rygter om, at helt op mod 6,5 millioner LinkedIn-brugeres passwords er blevet kompromiterede.

I en blog post skriver LinkedIn-direktør Vicente Silveira, at selskabet kan bekræfte, at et ukendt antal passwords er blevet offentliggjort i et russisk hackerforum.

Disse passwords "korresponderer til LinkedIn-konti," skriver han.

Vicente Silveira skriver ikke noget om antallet af kompromiterede LinkedIn-konti.

Ligeledes skriver han heller ikke noget om, hvordan de er endt på det russiske hacker-site.

Han skriver dog, at LinkedIn fortsætter sin undersøgelse af sagen.

"Brugere med konti, der er forbundet med de kompromiterede passwords vil bemærke, at deres LinkedIn-konti ikke længere er aktiv," skriver han.

LinkedIn-brugere vil nu modtage en mail fra LinkedIn med nærmere oplysninger om, hvordan de skal nulstille deres passwords.

E-mailen vil ikke indeholde links, understreger han.

Derfor kunne det gå så galt

Flere sikkerhedsselskaber har tidligere opfordret LinkedIn til at ændre sin sikkerheds-praksis.

Det skyldes ikke mindst, at LinkedIn har anvendt en version af krypteringsmetoden SHA-1 (Secure Hash Algorithm) til at maskere adgangskoderne.

Ifølge sikkerhedseksperter er den pågældende version imidlertid langt fra skudsikker. De har derfor anbefalet, at LinkedIn forstærkeder krypteringen.

Læs også: Eksperter: Skift password på LinkedIn NU.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.