Artikel top billede

Microsoft Danmark: Vi får da nye cloud-kunder hver dag

Nye tal, der viser, at andelen af danske firmaer i skyen, falder, matcher ikke den virkelighed, som Microsofts danske chef, Jørgen Bardenfleth, ser.

Læs også: Nul gennembrud: Så få danske firmaer benytter cloud.

En ny rapport fra Erhvervstyrelsen viser, at et egentlig cloud-gennembrud i Danmark udebliver.

Faktisk viser rapportens tørre tal, at der skulle være sket i fald i andelen af virksomheder, der bruger cloud-baserede løsninger fra 2010 til 2011.

Læs meget mere om det her.

Men hos Microsoft Danmark advarer administerende direktør Jørgen Bardenfleth imod at overfortolke tallene.

"Efter min mening skal man være påpasselig med at tolke for meget i sådanne undersøgelser, men den manglende udvikling overrasker mig, når jeg sammenligner med vores egen cloud-forretning," udtaler han til Computerworld.

Nye kunder kommer dagligt til

Alene på Microsoft Office 365 produktivitetsplatform, Exchange/Sharepoint/Lync i skyen, har Microsoft mere end 3.000 danske virksomheder og 150.000 brugere i dag i Danmark, oplyser Jørgen Bardenfelth.

"Nye kommer til dagligt - både små og store," fortæller han.

Målet er da heller ikke et big bang.

"Vores strategi har hele tiden været, at skyen ikke skulle være - og ikke er - en revolution, men en evolution, hvor vi hjælper kunderne i skyen i det tempo, de selv ønsker, og det er muligt at mixe og matche afvikling af applikationer i skyen, outsourced og derhjemme (on premise, red.) for den enkelte kunde," forklarer Jørgen Bardenfleth.

Microsoft-direktøren forklarer, at selskabet understøtter det ved at tilbyde "hele paletten af løsninger fra public cloud over løsninger til hostere til private cloud løsninger og afvikling af vore løsninger hos kunden selv".

Fortæl om værdien i cloud

"Vi forventer ikke, at kunderne går i skyen for skyens skyld - det skal skabe værdi ved produktivitet, agilitet og nye forretningsmuligheder for kunden," understreger han.

Jørgen Bardenfleth slutter da også af med at pege på, at cloud-leverandører kan gøre det endnu bedre.

"Samtidig må vi som leverandører hele tiden se på, om vi er gode nok til at fortælle kunderne om den værdi, som skyen kan give?," siger han.

Læs også: Nul gennembrud: Så få danske firmaer benytter cloud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere