Artikel top billede

Sådan vil HP-topchef bringe selskabet på ret kurs igen

Hewlett-Packards topchef, Meg Whitman, fremlægger i et interview sine planer for at få HP tilbage på ret kurs.

Læs også:

HP-topboss: Her er vores tre primære satsninger

Computerworld News Service: Hewlett-Packard har haft en svær tid på det seneste med et svagt pc-salg, faldende overskud og en ubehagelig skandale i forbindelse med anklager mod tidligere topchef Mark Hurd om sexchikane og tvivlsomme udgiftsbilag, hvorefter den næste topchef, Leo Apotheker, fik sparket efter mindre end et år i stillingen.

I september 2011 overtog Meg Whitman stillingen som topchef for HP med den lidet misundelsesværdige opgave at forsøge at styre denne mastodont tilbage på ret kurs.

I et interview tirsdag med Arik Hesseldahl fra AllThingsD fremlægger Whitman sine planer for at få HP tilbage på sporet. Hesseldahls mange spørgsmål dækker en bred vifte af emner, og det kan anbefales at læse hele interviewet, hvis man er interesseret i detaljerne i HP's strategi.

Her er dog opsummeret nogle af hovedpointerne.

HP beholder pc-forretningen

Under Apothekers korte tid på topposten flirtede HP med ideen om at afhænde sin pc-forretning og i stedet fokusere på at levere software og services til store virksomheder, der er HP's mest profitable kunder. Den kontroversielle plan var dog en fuser, og HP vil ifølge Whitman beholde sin enorme - og ikke særligt profitable - pc-forretning.

"Som jeg ser det, beholder vi det hele. Alle brikkerne passer sammen. De er alle hver især meget store og væsentlige forretningsområder. Pc-forretningen har en omsætning på 238 milliarder kroner og er verdens største," siger hun.

Færre produkter

HP vil strømline ved at reducere antallet af forskellige produkter, som selskabet sælger.

"Jeg tror, der kommer til at være et mindre antal produkter målrettet specifikke markedssegmenter, hvor vi kan virkelig kan udnytte logistikkæden, vores lagerbeholdning og vores dele," siger Whitman.

"Man glemmer let alle de reservedele, vi er nødt til at have på lager. Jeg tror, det spiller en stor rolle i spørgsmålet om, hvordan vi leverer en bedre kvalitet til en lavere pris for at skabe virkelige fordele for vores kunder."

Ikke flere fyringer - indtil videre

HP offentliggjorde i sidste måned planer om at afskedige mellem otte og 10 procent af medarbejderne på verdensplan, hvilket betyder, at mindst 25.000 mennesker mister deres job.

"Jeg tror, at det er cirka den rette størrelse for denne nedskæring. Man ved det aldrig med sikkerhed, men vi laver den grundigste analyse, vi kan ... og det er aldrig let at afskedige 27.000 medarbejdere, fordi det forstyrrer folks liv. Men som jeg ser det, så har vi ikke råd til at vente med at foretage de investeringer, der skal til for at gøre HP klar til de næste fem år."

HP har brug for en makeover

Whitman mener, at HP "har ikke været særlig god til at fortælle sin egen historie."

Så måske kan vi fremover forvente at se dristige, nye marketingskampagner målrettet både forbrugere og erhvervsliv.

En karriere i politik?

Efter sin fejlslagne kampagne for at blive guvernør for Californien i 2010 har Whitman indtil videre fået nok af politik. Og hvis medrepublikaneren Mitt Romney vinder det amerikanske præsidentvalg i november og spørger hende, om hun vil være minister, bliver svaret nej.

"Det er muligt, han ringer til mig, men jeg vil svare kategorisk nej. Dette er en beslutning, jeg var nødt til at tage, før jeg accepterede jobbet med at lede HP. Man kan ikke tillade sig at lande i et selskab som HP, der har gennemgået, hvad selskabet lige har gennemgået, og så kun blive i 18 måneder," påpeger Whitman.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

HP-topboss: Her er vores tre primære satsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.