Artikel top billede

Firmaer skruer drastisk ned for indkøb af servere

Salget af servere på det europæiske marked fortsætter med at falde og falde.

Computerworld News Service: Den samlede omsætning i første kvartal 2012 fra salg af servere i Europa, Mellemøsten og Afrika faldt med 12 procent i forhold til samme periode sidste år.

At erhvervslivet kaster stadig færre penge efter servere, er således noget leverandørerne kan mærke, påpeger analysevirksomheden IDC.

Det er andet kvartal i træk med lavere omsætning i forhold til samme periode året før.

Samtidig er det første gang, at markedet ser en tocifret procentmæssig nedgang siden tredje kvartal 2009. 

De svære vilkår på markedet har forværret den aktuelle nedgang i forbruget på servere, vurderer IDC.

3,8 procent færre enheder

Den samlede omsætning landede i første kvartal i år på 18,30 milliarder kroner, mens den i samme periode sidste år lå på 20,65 milliarder kroner.

Der blev leveret 556.877 serverenheder, hvilket er 3,8 procent færre end i samme periode sidste år.

Hewlett-Packard har genvundet førstepladsen på markedet fra IBM med en markedsandel på 38,2 procent, selvom selskabets omsætning fra serversalget er faldet med 19,1 procent.

IBM klarede sig dog ikke meget bedre med et fald i serversalget på 17,8 procent og en markedsandel på 26,3 procent.

På tredjepladsen lykkedes det Dell at øge sit serversalg med 6,3 procent. Selskabet nyder ifølge IDC godt af en stærk efterspørgsel på x86-servere til den høje ende af markedet.

Dell har nu en markedsandel på 14 procent, hvilket er en stigning fra 11,6 procent i samme periode sidste år.

I bunden af servermarkedets top fem ligger Oracle og Fujitsu med salgsnedgang på henholdsvis 6,2 procent og 7,4 procent.

Oracles markedsandel steg dog med omtrent et halvt procentpoint til 7,2 procent på trods af nedgangen i omsætning, påpeger IDC.

Fujitsus markedsandel steg med 0,2 procentpoint til 5,8 procent.

Windows i spidsen

Målt ud fra styresystem sidder Windows på 52 procent af servermarkedet, hvilket er 0,6 procent lavere end i første kvartal 2011.

Linux er det eneste styresystem på servermarkedet, der i første kvartal 2012 har oplevet vækst i forhold til samme periode sidste år. Linux har en markedsandel på 20,7 procent, hvilket er en forøgelse på 6,5 procent.

Salget af Unix faldt med 27,6 procent, hvilket er forbundet med et svagt salg af RISC-systemer.
'
Alligevel har Unix en andel på 17,4 procent af det samlede salg i første kvartal 2012 af styresystemer til servere.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere