Artikel top billede

Danske regioner på vej med kæmpe EPJ-udbud

To regioner står til at udskifte deres EPJ-systemer inden for ganske kort tid. Udskiftningen betyder, at udviklingen af et gammelt EPJ-system bliver sat på vågeblus.

Læs også:
Disse regioner er længst med at få styr på EPJ-kaos

Her er de største EPJ-leverandører i Danmark

Danske regioner kasserer 18 EPJ-systemer

Region Hovedstaden og Region Sjælland går efter sommerferien højst sandsynligt sammen i et stort fællesudbud af et EPJ-system (elektronisk patientjournal), som beløber sig op i et trecifret millionbeløb.

Region H meddelte i sidste uge, at der undervejs i denne indkøbs-manøvre vil blive droslet kraftigt ned på udviklingen af det eksisterende EPJ-system frem mod 2014, når det nye system planmæssigt skal implementeres.

Der er simpelthen for meget rekodning og utallige ændringskrav til at holde det gamle EPJ-system i luften.

"Vi mener, at et indkøb af et nyt EPJ-system er en rigtig god forvaltning af borgernes penge, da det nye system i effektiviseringer som eksempelvis lukning af gamle systemer og kvalitetsforbedringer har tjent sig selv hjem i løbet af få år," fortæller Niels Reichstein Larsen, projekt- og implementeringschef i Region H, og fortsætter.

"Vi kigger på økonomien og nytteværdien, når vi skal i udbud, og nu er vi simpelthen nødt til at investere i et nyt system, fordi vores nuværende system nærmest bliver holdt sammen med lodder og trisser, efter vi i mange år har formået at holde fast i og udvikle supplerende funktionalitet til gamle programmer så længe som muligt."

Holder i 15 år

Niels Reichstein Larsen vurderer, at Region Hovedstaden (og eventuelt også Region Sjællands) kommende system i omfang vil kunne forblive på de københavnske og storkøbenhavnske hospitaler i op mod 15 år og huse op mod 60 til 70 procent af alle regionens kliniske systemer.

Samtidig vil sundheds-it-systemet i Region Hovedstaden formentlig også blive et af de ypperste i verden med en score på mellem seks og syv på Himss' 7-skala.

"I dag er der kun et hospital i Hamborg, et sygehus i Spanien i Europa og hospitaler i USA, der har en score på syv," fortæller Niels Reichstein Larsen.

Han ønsker dog ikke at være konkret om, hvor meget det kommende system kommer til at koste, da det kan spille en udbudsfordel i hænderne på den kommende EPJ-leverandør

Ej heller vil han udtale sig, om Region H har stirret sig forelsket i Region Midtjyllands velfungerende EPJ fra Systematic op mod 2014, hvor regionerne hver især skal være på plads med blot ét velfungerende system, efter Danmark i snart to årtier har været plaget af et hav af EPJ-systemer, der ikke kunne udveksle data med hinanden.

"Det vigtigste for os er, at det nye system dækker klinikernes behov og understøtter et moderne sundhedsvæsen med meget høj driftssikkerhed. Vi orienterer os om EPJ-systemer i både ind- og udland, og vi prioriterer, at vores kommende EPJ bliver et standardsystem, der er hurtigt at implementere," lyder det fra Niels Reichstein Larsen om Region H's kommende EPJ-generationsskifte. 

Læs også:
Disse regioner er længst med at få styr på EPJ-kaos

Her er de største EPJ-leverandører i Danmark

Danske regioner kasserer 18 EPJ-systemer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere