Artikel top billede

Danske regioner på vej med kæmpe EPJ-udbud

To regioner står til at udskifte deres EPJ-systemer inden for ganske kort tid. Udskiftningen betyder, at udviklingen af et gammelt EPJ-system bliver sat på vågeblus.

Læs også:
Disse regioner er længst med at få styr på EPJ-kaos

Her er de største EPJ-leverandører i Danmark

Danske regioner kasserer 18 EPJ-systemer

Region Hovedstaden og Region Sjælland går efter sommerferien højst sandsynligt sammen i et stort fællesudbud af et EPJ-system (elektronisk patientjournal), som beløber sig op i et trecifret millionbeløb.

Region H meddelte i sidste uge, at der undervejs i denne indkøbs-manøvre vil blive droslet kraftigt ned på udviklingen af det eksisterende EPJ-system frem mod 2014, når det nye system planmæssigt skal implementeres.

Der er simpelthen for meget rekodning og utallige ændringskrav til at holde det gamle EPJ-system i luften.

"Vi mener, at et indkøb af et nyt EPJ-system er en rigtig god forvaltning af borgernes penge, da det nye system i effektiviseringer som eksempelvis lukning af gamle systemer og kvalitetsforbedringer har tjent sig selv hjem i løbet af få år," fortæller Niels Reichstein Larsen, projekt- og implementeringschef i Region H, og fortsætter.

"Vi kigger på økonomien og nytteværdien, når vi skal i udbud, og nu er vi simpelthen nødt til at investere i et nyt system, fordi vores nuværende system nærmest bliver holdt sammen med lodder og trisser, efter vi i mange år har formået at holde fast i og udvikle supplerende funktionalitet til gamle programmer så længe som muligt."

Holder i 15 år

Niels Reichstein Larsen vurderer, at Region Hovedstaden (og eventuelt også Region Sjællands) kommende system i omfang vil kunne forblive på de københavnske og storkøbenhavnske hospitaler i op mod 15 år og huse op mod 60 til 70 procent af alle regionens kliniske systemer.

Samtidig vil sundheds-it-systemet i Region Hovedstaden formentlig også blive et af de ypperste i verden med en score på mellem seks og syv på Himss' 7-skala.

"I dag er der kun et hospital i Hamborg, et sygehus i Spanien i Europa og hospitaler i USA, der har en score på syv," fortæller Niels Reichstein Larsen.

Han ønsker dog ikke at være konkret om, hvor meget det kommende system kommer til at koste, da det kan spille en udbudsfordel i hænderne på den kommende EPJ-leverandør

Ej heller vil han udtale sig, om Region H har stirret sig forelsket i Region Midtjyllands velfungerende EPJ fra Systematic op mod 2014, hvor regionerne hver især skal være på plads med blot ét velfungerende system, efter Danmark i snart to årtier har været plaget af et hav af EPJ-systemer, der ikke kunne udveksle data med hinanden.

"Det vigtigste for os er, at det nye system dækker klinikernes behov og understøtter et moderne sundhedsvæsen med meget høj driftssikkerhed. Vi orienterer os om EPJ-systemer i både ind- og udland, og vi prioriterer, at vores kommende EPJ bliver et standardsystem, der er hurtigt at implementere," lyder det fra Niels Reichstein Larsen om Region H's kommende EPJ-generationsskifte. 

Læs også:
Disse regioner er længst med at få styr på EPJ-kaos

Her er de største EPJ-leverandører i Danmark

Danske regioner kasserer 18 EPJ-systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere