Artikel top billede

Derfor får vi aldrig et helt sikkert internet

Finland: Det kunne i princippet godt lade sig gøre at skabe et helt sikkert internet. Men alligevel bliver det ikke gjort. Se her hvorfor.

Læs også:
Sikkerhedsfirma: Vi har tabt til super-malware

Her er de ansvarlige for de største it-trusler lige nu

Finland: På en hård dag skal sikkerhedsfirmaet F-Secure analysere 100.000 malware-programmer i deres sikkerheds-laboratorium, som er placeret i Finland.

Med de enorme mængder af skadelig kode er sikkerhedsfirmaerne nødt til at automatisere analyserne for at holde omkostningerne ned og for at holde trit med kodemængderne.

"Det vil kræve enorme ressourcer i form af personale og ikke mindst penge, at foretage manuelle analyser af den skadelige kode," fortæller Christian Fredrikson, administrerende direktør i det finske sikkerhedsfirma.

Han fortsætter:

"Hvis vi antager, at det kunne lade sig gøre at få fat i så mange personer, ville prisen for it-sikkerhed eksplodere. Kunderne ville ikke købe produkterne, og det vil igen skade sikkerheden."

Han peger på, at der er en balance mellem pris og sikkerhed, som man er nødt til at acceptere.

"Man får den sikkerhed, man er villig til at betale for," vurderer han.

Sådan bliver vi bedre

Han ser dog stadig udviklingen i sikkerhedsbranchen ud fra et positivt udgangspunkt.

"Markedskræfterne virker. Når der er stor fokus på it-sikkerhed, vil mange gerne arbejde indenfor området, folk bliver dygtigere, og jobbene bliver mere attraktive," siger han.

"Der er ingen tvivl om, at sikkerhed er en god karriere-vej."

Samtidig tror han på, at samarbejde er vejen frem.

"Sikkerhedsfirmaerne skal starte med at oplyse og samarbejde med eksempelvis uddannelsesinstitutionerne for at få en dagsorden så tidligt som mulig. Samtidig er der ingen tvivl om, at sikkerhedsfirmaerne kommer til at arbejde tættere sammen om de store dyre opgaver," siger Christian Fredrikson.

Han savner dog en mere skarp politisk fokus på it-sikkerhed.

"Vi skal have nogle tydeligere retningslinjer for net-brugernes sikkerhed, eksempelvis fra EU. Det er vigtigt for at få et sikkert men også frit internet i fremtiden."

Læs også:
Sikkerhedsfirma: Vi har tabt til super-malware

Her er de ansvarlige for de største it-trusler lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere