Omstridt nyhedstjeneste er stendød

Nyhedssøgetjenesten Newsbooster er død som en sild og genopstår ikke, efter Danske Dagblades Forening lagde sag an og næsten kørte idemanden Nicolai Lassen i sænk. Nu prøver han igen med et nyt firma, der skal levere målrettede informationer til virksomheder.

Nyhedssøgetjenesten Newsbooster er stendød og allerede begravet.

Det erklærer tjenestens direktør Nicolai Lassen, der i sommeren 2002 rendte ind i fogedforbud mod at udsende nyhedsbreve med dybe links til historier på danske avisers websites.

Det var Danske Dagblades Forening (DDF), der stod bag forbuddet, som senere blev prøvet i Sø- og Handelsretten, der stadfæstede fogedrettens afgørelse.

- Newsbooster, som vi kender den, ér stendød. Når man står midt i sådan en retssag, får man ikke udviklet, og så løber tiden fra én. Så det var det, siger Nicolai Lassen.

Retssag trak tænder ud
Han lægger ikke skjul på, at DDF's retssag trak tænder ud, og at han har haft brug for at trække vejret i et stykke tid.

- Slagsmålet med DDF var belastende både økonomisk, arbejdsmæssigt og mentalt, så jeg har haft behov for at prøve noget andet og tænke mig godt om. Men vi har ikke stukket piben ind, siger han.

Nicolai Lassen understreger, at det London-baserede selskab Newsbooster.com Ltd. lever og har det godt, selv om nyhedstjenesten Newsbooster er lagt i graven.

Han er nu i gang med at støbe kuglerne til at lancere en ny søgetjeneste, der skal være målrettet mod især de mindre og mellemstore virksomheder.

Denne nye betalingstjeneste skal ifølge Nicolai Lassen fungere som en blanding af et medieovervågnings-bureau, en vidensdatabase og et kommunikations-bureau, hvor virksomheder kan få leveret specifik og detaljeret viden.

Unikke medier
- Hver kunde vil få et unikt medie, og det tror jeg, bliver fremtiden. Hr og fru Hansen bruger jo i dag Google til at søge viden, og det kan man næsten ikke konkurrere med. Jeg mener godt, at man kan tjene penge på det her, siger Nicolai Lassen.

Han regner med at kunne lancere den nye tjeneste omkring 1. april næste år.

- Jeg forhandler i øjeblikket med visse internationale samarbejdspartnere. Vi har maskinerne, teknologien, salgsapparatet og de fleste aftaler på plads. Nu skal tingene bare forenes, siger Nicolai Lassen.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Disse 10 certificeringer giver den højeste løn: Cloud er helt i top
Det er især cloud-certificeringer, der giver en høj gennemsnitsløn. Det viser en undersøgelse, der samtidig slår fast, at det godt kan betale sig at lade sig certificere. Tjek de 10 certificeringer, der giver mest i løn her.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.