Artikel top billede

It-chef advarer mod cloud: Risikoen er for stor

En it-chef fra en international kæmpe-virksomhed er slet ikke i tvivl om, at cloud computing nemt kan vise sig at være en rigtig dårlig idé.

Læs også:

Cloud computing: Sådan fungerer det

Dansk it-chef: Vi er stadig ikke i mål med Office 365

Sådan undgår du at blive låst til din cloud-leverandør

Lavere omkostninger, større fleksibilitet og et mere helhjertet fokus på kerneforretningen.

Det er ofte de fordele, der fremhæves, når det handler om cloud computing.

Men det er langt fra alle it-chefer, der er lige begejstrede for den fremadstorende it-leverancemodel.

Vores kolleger på det britiske Computerworld bringer en artikel, hvor BBC's it-chef advarer kolleger mod komplicerede SLA'er, problemer med standarder og risiko for vendor lock-in i skyen.

Selvom it-chef Paul Boyns sagtens kan se fordelene ved cloud i forhold til fleksibilitet og forbrugs-afregning, mener han, at markedet stadig er for umodent.

"En Platform-as-a-Service (PaaS)-løsning, som du måske kan købe, kan være afhængig af en Infrastructure-as-a-Service (IaaS), som leveres af en helt anden leverandør."

"Når du går et skridt længere op, kan det samme være tilfældet, hvis du køber en Software-as-a-Service (Saas)-løsning. Så har du så en service level agreement (SLA) med en SaaS-leverandør, der har en underliggende aftale med en PaaS-leverandør og så et niveau længere ned med en IaaS-leverandør," siger Paul Boyns ifølge Computerworld UK.

"Hvor sikker kan du være på, at din SaaS-leverandør, som kan være en lille leverandør, forstår betydningen af de forskellige lags SLA'er?" spørger mediekoncernens it-chef.

Cloud halter bagefter

Nu er BBC selvfølgelig heller ikke nogen helt lille organisation med et simpelt it-miljø. Alene BBC HD Drama-afdelingen har et årligt storage-behov på 317 terabytes.

Paul Boyns mener dog, at der stadig er nogle grundlæggende udfordringer ved cloud computing.

Dels kan man hurtigt komme på overarbejde i forhold til kontrakt-styringen, og dels kan standarderne inden for workloads, interfaces og data i skyen kan være besværlige, mener han.

Paul Boyns mener, at man derfor skal passe på ikke at havne i en situation med vendor lock-in.

"Hvis du ser på nogle af de grundlæggende facetter ved cloud computing, så er de ikke specielt modne. De halter bagefter, og de vil altid halte bagefter, siger han ifølge Computerworld UK.

Læs også:

Cloud computing: Sådan fungerer det

Dansk it-chef: Vi er stadig ikke i mål med Office 365

Sådan undgår du at blive låst til din cloud-leverandør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere