It-chef advarer mod cloud: Risikoen er for stor

En it-chef fra en international kæmpe-virksomhed er slet ikke i tvivl om, at cloud computing nemt kan vise sig at være en rigtig dårlig idé.

Læs også:

Cloud computing: Sådan fungerer det

Dansk it-chef: Vi er stadig ikke i mål med Office 365

Sådan undgår du at blive låst til din cloud-leverandør


Lavere omkostninger, større fleksibilitet og et mere helhjertet fokus på kerneforretningen.

Det er ofte de fordele, der fremhæves, når det handler om cloud computing.

Men det er langt fra alle it-chefer, der er lige begejstrede for den fremadstorende it-leverancemodel.

Vores kolleger på det britiske Computerworld bringer en artikel, hvor BBC's it-chef advarer kolleger mod komplicerede SLA'er, problemer med standarder og risiko for vendor lock-in i skyen.

Selvom it-chef Paul Boyns sagtens kan se fordelene ved cloud i forhold til fleksibilitet og forbrugs-afregning, mener han, at markedet stadig er for umodent.

"En Platform-as-a-Service (PaaS)-løsning, som du måske kan købe, kan være afhængig af en Infrastructure-as-a-Service (IaaS), som leveres af en helt anden leverandør."

"Når du går et skridt længere op, kan det samme være tilfældet, hvis du køber en Software-as-a-Service (Saas)-løsning. Så har du så en service level agreement (SLA) med en SaaS-leverandør, der har en underliggende aftale med en PaaS-leverandør og så et niveau længere ned med en IaaS-leverandør," siger Paul Boyns ifølge Computerworld UK.

"Hvor sikker kan du være på, at din SaaS-leverandør, som kan være en lille leverandør, forstår betydningen af de forskellige lags SLA'er?" spørger mediekoncernens it-chef.

Cloud halter bagefter
Nu er BBC selvfølgelig heller ikke nogen helt lille organisation med et simpelt it-miljø. Alene BBC HD Drama-afdelingen har et årligt storage-behov på 317 terabytes.

Paul Boyns mener dog, at der stadig er nogle grundlæggende udfordringer ved cloud computing.

Dels kan man hurtigt komme på overarbejde i forhold til kontrakt-styringen, og dels kan standarderne inden for workloads, interfaces og data i skyen kan være besværlige, mener han.

Paul Boyns mener, at man derfor skal passe på ikke at havne i en situation med vendor lock-in.

"Hvis du ser på nogle af de grundlæggende facetter ved cloud computing, så er de ikke specielt modne. De halter bagefter, og de vil altid halte bagefter, siger han ifølge Computerworld UK.

Læs også:

Cloud computing: Sådan fungerer det

Dansk it-chef: Vi er stadig ikke i mål med Office 365

Sådan undgår du at blive låst til din cloud-leverandør

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.