Artikel top billede

Dells nye software-boss: Sådan bliver vores software

Dell har ingen planer om at skabe en ren software-forretning, men har andre klare ambitioner med software-strategien, fremhæver software-chef John Swainson.

Computerworld News Service: Dell betegner sin software-strategi som en sekundær, men på længere sigt afgørende, komponent i selskabets løsninger til større virksomheder.

Dell sigter ikke efter at skabe en ren software-forretning, men vil udvikle software-produkter, der kan tilknyttes dets løsninger inden for servere, services, netværk og storage, fortæller John Swainson, der er direktør for Dells software-gruppe.

Swainson, der tidligere har været topchef for software-selskabet CA, blev ansat af Dell i februar med det formål at få samling på selskabets forskellige software-løsninger.

Han har brugt de første få måneder på at evaluere de eksisterende aktiver og udvikle selskabets langsigtede software-strategi.

Ingen uafhængig softwareforretning

"Vi kommer ikke til at lancere en uafhængig software-forretning hos Dell," fremhæver Swainson.

"Jeg vil forsøge at være katalysator for det arbejde med software, der i forvejen er i gang i selskabet."

Dell fungerer primært som hardwareleverandør, men er ved at udbygge sin produktportefølje med samlede software- og services-løsninger til sin hardware.

Dell opkøbte sidste år otte virksomheder - heriblandt leverandøren af sikkerhedssoftware SonicWall og leverandøren af hardware og software til tynde klienter Wyse Technology.

Herefter opkøbte Dell to softwarevirksomheder på en enkelt uge - Clerity og Make Technologies - der arbejder med at migrere opgaver fra mainframes til standard-servere.

På jagt efter bestemt type software

Dell er dog ifølge Swainson ikke blot ude efter tilfældig software, der er profitabel.

Derimod ligger fokus på at blive i stand til at tilbyde software, der gør det lettere at administrere og sikre mobile enheder og pc'er samt at tilbyde udstyr og servere med medfølgende applikationer til business intelligence og cloud computing.

Selskabet arbejder også at knytte sin hardware og sine modeller for levering af services tættere sammen og ønsker at tilbyde samlede løsninger til IaaS (infrastructure-as-a-service) og SaaS (software-as-a-service), der kan udrulles omgående.

Dette vil Dell udvikle i første omgang

Dell anvender nu teknologierne fra sine seneste og tidligere opkøb i arbejdet med at integrere hardware og services, fortæller Swainson.

Selskabet sigter efter i første omgang at udvikle såkaldt mobile device management-software til at styre og sikre smartphones, tablets og pc'er, siger Swainson.

Dell vil anvende softwareteknologier fra Kace, SonicWall and Wyse til denne software.

Mere og mere komplekst

Det bliver mere og mere komplekst at administrere data og enheder, i takt med at de mobile enheder i stigende grad bruges på arbejdspladserne, og målgruppen for den nye software er de mellemstore kunder, fortæller Swainson.

"Vi har denne forrygende mulighed på markedet for virkelig at tilknytte software til vores løsninger til disse virksomheder," påpeger han.

Administration af mobile enheder kan foretages med Kace, der er en produktlinje af administrativt udstyr, der holder styr på software-compliance og konfiguration og ændringer i hardware.

Dell arbejder med at føje lag af software til Kace-udstyret for at styrke de administrationsmæssige muligheder og understøtte en bredere vifte af enheder.

Swainson påpeger også, at nogle af softwareteknologierne fra Wyse til tynde klienter vil blive anvendt til at administrere mobile enheder og pc'er.

Dell opkøbte tidligere i år firmaet AppAssure, der ifølge Swainson vil sørge for cloud-baserede services til backup og genoprettelse af data.

Godt i spænd

Software til administration af mobile enheder går selvsagt godt i spænd med salg af mobile enheder og repræsenterer en fremragende forretningsmulighed for Dell med hensyn til at sælge produkter med højere marginer, siger Swainson.

Dell satser på at lancere nye tablets til både forbrugere og erhvervsliv med Microsofts kommende Windows 8. Microsoft har endnu ikke offentliggjort en lanceringsdato for det nye styresystem, men det forventes at komme i handlen senere i år.

Af andre softwareområder, som Dell udforsker, kan nævnes software til analyse og business intelligence, til hvilken selskabet kan opbygge integreret udstyr og servere, påpeger Swainson.

Dell tilbyder allerede datawarehouse-udstyret Quickstart, som inkluderer softwaren Boomi til at forbinde offentlige cloud-services med lokale applikationer.

Boomi er også afgørende i forhold til Dells ambition om en SaaS-model med funktionalitet inden for applikations-service-levering, som Dell ifølge Swainson er i gang med at målrette det hidtil uudnyttede marked uden for USA.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere