Artikel top billede

Dells nye software-boss: Sådan bliver vores software

Dell har ingen planer om at skabe en ren software-forretning, men har andre klare ambitioner med software-strategien, fremhæver software-chef John Swainson.

Computerworld News Service: Dell betegner sin software-strategi som en sekundær, men på længere sigt afgørende, komponent i selskabets løsninger til større virksomheder.

Dell sigter ikke efter at skabe en ren software-forretning, men vil udvikle software-produkter, der kan tilknyttes dets løsninger inden for servere, services, netværk og storage, fortæller John Swainson, der er direktør for Dells software-gruppe.

Swainson, der tidligere har været topchef for software-selskabet CA, blev ansat af Dell i februar med det formål at få samling på selskabets forskellige software-løsninger.

Han har brugt de første få måneder på at evaluere de eksisterende aktiver og udvikle selskabets langsigtede software-strategi.

Ingen uafhængig softwareforretning

"Vi kommer ikke til at lancere en uafhængig software-forretning hos Dell," fremhæver Swainson.

"Jeg vil forsøge at være katalysator for det arbejde med software, der i forvejen er i gang i selskabet."

Dell fungerer primært som hardwareleverandør, men er ved at udbygge sin produktportefølje med samlede software- og services-løsninger til sin hardware.

Dell opkøbte sidste år otte virksomheder - heriblandt leverandøren af sikkerhedssoftware SonicWall og leverandøren af hardware og software til tynde klienter Wyse Technology.

Herefter opkøbte Dell to softwarevirksomheder på en enkelt uge - Clerity og Make Technologies - der arbejder med at migrere opgaver fra mainframes til standard-servere.

På jagt efter bestemt type software

Dell er dog ifølge Swainson ikke blot ude efter tilfældig software, der er profitabel.

Derimod ligger fokus på at blive i stand til at tilbyde software, der gør det lettere at administrere og sikre mobile enheder og pc'er samt at tilbyde udstyr og servere med medfølgende applikationer til business intelligence og cloud computing.

Selskabet arbejder også at knytte sin hardware og sine modeller for levering af services tættere sammen og ønsker at tilbyde samlede løsninger til IaaS (infrastructure-as-a-service) og SaaS (software-as-a-service), der kan udrulles omgående.

Dette vil Dell udvikle i første omgang

Dell anvender nu teknologierne fra sine seneste og tidligere opkøb i arbejdet med at integrere hardware og services, fortæller Swainson.

Selskabet sigter efter i første omgang at udvikle såkaldt mobile device management-software til at styre og sikre smartphones, tablets og pc'er, siger Swainson.

Dell vil anvende softwareteknologier fra Kace, SonicWall and Wyse til denne software.

Mere og mere komplekst

Det bliver mere og mere komplekst at administrere data og enheder, i takt med at de mobile enheder i stigende grad bruges på arbejdspladserne, og målgruppen for den nye software er de mellemstore kunder, fortæller Swainson.

"Vi har denne forrygende mulighed på markedet for virkelig at tilknytte software til vores løsninger til disse virksomheder," påpeger han.

Administration af mobile enheder kan foretages med Kace, der er en produktlinje af administrativt udstyr, der holder styr på software-compliance og konfiguration og ændringer i hardware.

Dell arbejder med at føje lag af software til Kace-udstyret for at styrke de administrationsmæssige muligheder og understøtte en bredere vifte af enheder.

Swainson påpeger også, at nogle af softwareteknologierne fra Wyse til tynde klienter vil blive anvendt til at administrere mobile enheder og pc'er.

Dell opkøbte tidligere i år firmaet AppAssure, der ifølge Swainson vil sørge for cloud-baserede services til backup og genoprettelse af data.

Godt i spænd

Software til administration af mobile enheder går selvsagt godt i spænd med salg af mobile enheder og repræsenterer en fremragende forretningsmulighed for Dell med hensyn til at sælge produkter med højere marginer, siger Swainson.

Dell satser på at lancere nye tablets til både forbrugere og erhvervsliv med Microsofts kommende Windows 8. Microsoft har endnu ikke offentliggjort en lanceringsdato for det nye styresystem, men det forventes at komme i handlen senere i år.

Af andre softwareområder, som Dell udforsker, kan nævnes software til analyse og business intelligence, til hvilken selskabet kan opbygge integreret udstyr og servere, påpeger Swainson.

Dell tilbyder allerede datawarehouse-udstyret Quickstart, som inkluderer softwaren Boomi til at forbinde offentlige cloud-services med lokale applikationer.

Boomi er også afgørende i forhold til Dells ambition om en SaaS-model med funktionalitet inden for applikations-service-levering, som Dell ifølge Swainson er i gang med at målrette det hidtil uudnyttede marked uden for USA.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere