Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Tudse-gammel Apple-computer solgt for formue

Den gamle Apple 1 bliver mere og mere værd.

Computerworld News Service: En fungerende gammel Apple 1-computer blev fredag solgt for knap 2,2 millioner kroner ved en Sotheby's-auktion i New York.

Et notat skrevet af Apples medstifter Steve Jobs blev samtidig bev solgt for 161.000 kroner. Begge blev købt af unavngivne købere.

Højeste pris nogesinde

Aldrig før er en Apple 1 blevet solgt for så høj en pris.

For næsten to år siden ved en Christie's-auktion i London gik en Apple 1 for godt 1,2 millioner kroner.

I 2010 blev en af de gamle computere solgt for 937.000 kroner.

Man mener, at der i dag findes færre end 50 Apple 1-computere, mens det kun er seks styk, der med sikkerhed stadig fungerer.

I et katalognotat på Sotheby's website gives der nogle interessante detajler:

"Da Steve Wozniak og Steve Jobs præsenterede deres Apple 1 Computer ved Homebrew Computer Club i 1976, blev den affærdiget af alle andre end Paul Terrell, der ejede en kæde af detailbutikker ved navn Byte Shop. Terrell bestilte 50 computere for 500 dollar (2.900 kroner) stykket og insisterede på at få printpladerne komplet samlede frem for som samlesæt, ligesom det var tilfældet med Altair. Det lykkedes Jobs og Woz at producere det krævede antal computere på 30 dage," står der i notatet.

Her hedder det endvidere, at duoen fremstillede yderligere 50 styk til venner og 100 styk til at sælge for de førnævnte 666,66 dollar (3,900 kroner).

Desuden nævnes det i kataloget, at prisen på 666,66 dollar skabte røre blandt konservative kristne.

Køberen af den 36 år gamle computer modtager et Apple 1-bundkort, en original kassette-grænseflade (kassettebånd blev brugt til at lagre programmer og data), noget marketingsmateriale og nogle manualer heriblandt en sjælden brugermanuel til BASIC.

Hvad angår det notat på fire sider plus et appendiks på en enkelt side, der gik for, hvad man kunne havde købt en ny bil for, så blev det skrevet af Jobs i 1974 under en kort periode hos spil-producenten Atari og skitserer hans forslag til forbedringer af et arkadespil fra denne tid.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.