Artikel top billede

Bekymring: Apples iOS 6 giver udviklerne problemer

iOS 6 til iPhone og iPad tilføjer flere end 200 nye funktioner til Apples styresystem. Men samtidig kan styresystemet give udviklerne problemer.

Læs også:

Apple-præsentation: Her er Apples nye produkter

Dansk app-mand: Derfor er vi rejst til Apples WWDC

Der er nu solgt 365 millioner iOS-enheder.

Det var et af budskaberne, da Apple i sidste uge præsenterede det nye iOS 6.

"iOS 6 er en fantastisk release. Der er flere end 200 nye funktioner, ikke mindst med betydelige forbedringer til Siri," sagde Apples iOS-chef, Scott Forstall, i sin keynote under WWCD (se hele talen nederst).

"Hver eneste år siden den oprindelige iPhone er vi kommet med et nyt iOS med glimrende kvalitet og fantastiske funktioner," lød det fra Apple-chefen, der samtidig gjorde meget ud af, at 80 procent af iOS-brugerne i dag kører den seneste version, iOS 5.

Det står i modsætning til situationen hos Android-brugerne, hvor der er et noget mere broget billede af forskellige versioner af Googles styresystem.

Fragmentering af iOS

Fragmentering har traditionelt været et stort kritik-punkt ved Android-platformen, men nu lyder der også kritiske røster i Apple-land.

Som det fremgår nederst på Apples iOS 6-side, er der nemlig en række af de nye iOS 6-funktioner, der ikke bliver tilgængelig på ældre enheder.

Mens produkter som den oprindelige iPad og ældre versioner af iPod Touch og iPhone slet ikke kan få adgang til det nye styresystemer, vil eksempelvis iPhone 4, som vil få iOS 6, få det i skrabet version.

Flere websites, blandt andet hardwarezone.com mener, at det kan markere begyndelsen på en iOS-fragmentering.

Eksempelvis findes Siri ikke til iPhone 4 eller tidligere versioner, ligesom 3GS'eren ikke har adgang til en række af de nyeste funktioner, blandt andet Facetime.

Apples nye 3D-kort vil også kun være tilgængelig på Apple-produkter med A5-processoren, hvilket blandt andet ekskluderer iPhone 4.

Flere udfordringer for iOS-udviklerne

Udfordringen er dog ikke bare, at man som iOS-udviklerne i stigende grad skal forholde sig til forskellige versioner af styresystemet og forskellige former for begrænsninger på ældre Apple-enheder. 

Samtidig betyder de mange nye funktioner også, at man som udvikler skal forholde sig til flere ting - eksempelvis den nye kort-funktion og taleassistenten Siri, der med iOS 6 bliver tilgængelig for tredjeparts-applikationer for første gang.

"Siri har kun været ude i otte måneder og gør allerede så meget for jer. Du kan sende tekstbeskeder, få alle mulige svar, indstille en alarm, tjekke vejrudsigten, foretage telefonopkald, oprette påmindelser ..." sagde Scott Forstall under sin keynote, hvor han også viste, hvordan Siri nu kan bruges til at åbne tredjeparts-apps.  

Tidskrævende app-udvikling

Direktør Tom Lounibos fra app-firmaet Soasta fortæller til V3, at iOS 6 vil betyde, at man skal bruge mere tid på udviklingen og på at teste.

"Alle disse iPad-udviklere er virkelig spændte på, hvad de kan lave. Mange af dem forsøger at finde ud af, hvor dybt, de skal gå med stemme- og Siri-integration."

Samtidig peger Tom Lounibos på, at udsigten til nye form-faktorer - eksempelvis med det længere rygtede Apple-fjernsyn, en mindre version af iPad og integrations-mulighederne med eksempelvis bil-udstyr - betyder, at iOS-udviklerne i stigende grad vil møde de udfordringer, som Android-udviklere allerede kender en hel del til.

"Skærm-størrelser er specielt udfordrende i forhold til optimering. Uanset om det er en ny iPhone eller et nyt tv, så vil de mobile enheder, vi kender i dag, få alle mulige nye synsvinkler," siger han ifølge V3.

Du kan se hele præsentationen af iOS 6 her:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere