Artikel top billede

Bekymring: Apples iOS 6 giver udviklerne problemer

iOS 6 til iPhone og iPad tilføjer flere end 200 nye funktioner til Apples styresystem. Men samtidig kan styresystemet give udviklerne problemer.

Læs også:

Apple-præsentation: Her er Apples nye produkter

Dansk app-mand: Derfor er vi rejst til Apples WWDC

Der er nu solgt 365 millioner iOS-enheder.

Det var et af budskaberne, da Apple i sidste uge præsenterede det nye iOS 6.

"iOS 6 er en fantastisk release. Der er flere end 200 nye funktioner, ikke mindst med betydelige forbedringer til Siri," sagde Apples iOS-chef, Scott Forstall, i sin keynote under WWCD (se hele talen nederst).

"Hver eneste år siden den oprindelige iPhone er vi kommet med et nyt iOS med glimrende kvalitet og fantastiske funktioner," lød det fra Apple-chefen, der samtidig gjorde meget ud af, at 80 procent af iOS-brugerne i dag kører den seneste version, iOS 5.

Det står i modsætning til situationen hos Android-brugerne, hvor der er et noget mere broget billede af forskellige versioner af Googles styresystem.

Fragmentering af iOS

Fragmentering har traditionelt været et stort kritik-punkt ved Android-platformen, men nu lyder der også kritiske røster i Apple-land.

Som det fremgår nederst på Apples iOS 6-side, er der nemlig en række af de nye iOS 6-funktioner, der ikke bliver tilgængelig på ældre enheder.

Mens produkter som den oprindelige iPad og ældre versioner af iPod Touch og iPhone slet ikke kan få adgang til det nye styresystemer, vil eksempelvis iPhone 4, som vil få iOS 6, få det i skrabet version.

Flere websites, blandt andet hardwarezone.com mener, at det kan markere begyndelsen på en iOS-fragmentering.

Eksempelvis findes Siri ikke til iPhone 4 eller tidligere versioner, ligesom 3GS'eren ikke har adgang til en række af de nyeste funktioner, blandt andet Facetime.

Apples nye 3D-kort vil også kun være tilgængelig på Apple-produkter med A5-processoren, hvilket blandt andet ekskluderer iPhone 4.

Flere udfordringer for iOS-udviklerne

Udfordringen er dog ikke bare, at man som iOS-udviklerne i stigende grad skal forholde sig til forskellige versioner af styresystemet og forskellige former for begrænsninger på ældre Apple-enheder. 

Samtidig betyder de mange nye funktioner også, at man som udvikler skal forholde sig til flere ting - eksempelvis den nye kort-funktion og taleassistenten Siri, der med iOS 6 bliver tilgængelig for tredjeparts-applikationer for første gang.

"Siri har kun været ude i otte måneder og gør allerede så meget for jer. Du kan sende tekstbeskeder, få alle mulige svar, indstille en alarm, tjekke vejrudsigten, foretage telefonopkald, oprette påmindelser ..." sagde Scott Forstall under sin keynote, hvor han også viste, hvordan Siri nu kan bruges til at åbne tredjeparts-apps.  

Tidskrævende app-udvikling

Direktør Tom Lounibos fra app-firmaet Soasta fortæller til V3, at iOS 6 vil betyde, at man skal bruge mere tid på udviklingen og på at teste.

"Alle disse iPad-udviklere er virkelig spændte på, hvad de kan lave. Mange af dem forsøger at finde ud af, hvor dybt, de skal gå med stemme- og Siri-integration."

Samtidig peger Tom Lounibos på, at udsigten til nye form-faktorer - eksempelvis med det længere rygtede Apple-fjernsyn, en mindre version af iPad og integrations-mulighederne med eksempelvis bil-udstyr - betyder, at iOS-udviklerne i stigende grad vil møde de udfordringer, som Android-udviklere allerede kender en hel del til.

"Skærm-størrelser er specielt udfordrende i forhold til optimering. Uanset om det er en ny iPhone eller et nyt tv, så vil de mobile enheder, vi kender i dag, få alle mulige nye synsvinkler," siger han ifølge V3.

Du kan se hele præsentationen af iOS 6 her:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere