Artikel top billede

Dette firma suger penge ud af forgældet Jensby-ruin

Et dansk it-firma i JMI Invest-gruppen har fået skiftet ledelsen ud - og har måttet låne betydelig kapital. Læs her hvorfor.

Læs også:
Tidligere Jensby-selskab lever på kreditorers nåde

It-firmaet Skandiaweb A/S, der er en del af JMI Invest A/S porteføjlen, har haft været igennem betydelige ændringer det seneste år.

Webfirmaet, der ifølge dets regnskab har 12.000 abonnenter, har således måtte låne i omegnen af 15 millioner kroner.

Gælden i selskabet lyder nu på 34,6 millioner kroner, og underskuddet var på små seks millioner kroner.

Og kigger man i regnskaberne for JMI Invest, der altså ejer en stor del af selskabet, lyder det:

"Et af de største selskaber i JMI Invest A/S' portefølje har haft behov for væsentlig opbakning, såvel ledelsesmæssigt som finansielt."

"Der er således i året tilført et større beløb til sikring af selskabets fortsatte vækst og stabilisering af selskabets arbejdskapital."

"Selskabets ledelse er udskiftet, ligesom selskabets bestyrelse er ændret på væsentlige poster," fremgår det af regnskabet for JMI Invest A/S.

Ledelse skiftet ud

Men faktisk går det fremad på kundesiden, forklarer selskabet.

Skandiaweb har siden 2008 haft en meget ekspansiv strategi med salg af hjemmesider til meget lave priser. I 2010 rundede kundemassen 10.000 aktive kunder, oplyser den nye direktør Michael Kock fra Skandiaweb A/S.

"Vækstsstrategien indebar en massiv binding af kapital i salg og udvikling af de abonnementsbaserede løsninger," fortæller han.

Direktøren forklarer, at ønsket om en strategi med større fokus på "kundetilfredshed, kvalitet og sikring af firmaets langsigtede position i markedssegmentet: små og mellemstore virksomheder medførte udskiftninger i virksomhedens ledelse og bestyrelse".

"Samtidig blev det besluttet at sikre arbejdskapitalen til denne udvikling via lån fra aktionærkredsen," fortæller Michael Kock.

Direktøren oplyser, at arbejdet med eksekveringen af den nye strategi "skrider planmæssigt frem".

"Og der er forventninger om at Skandiaweb via overskud på driften vil kunne oparbejde tilstrækkelig med arbejdskapital til at kunne tilbagebetale størstedelen af lånene fra aktionærkredsen i løbet af 2012," fortæller direktøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere