Artikel top billede

Næstformand i Kombits bestyrelse, Erik Fabrin, spørger, hvad kommunerne får ekstra for KMD's højere priser.

Kombit: KMD har hævet priserne med 50 procent

Efter at have gransket KMD's priser har Kombit fundet prisstigninger i størrelsesorden 50-60 procent, hvilket man undrer sig over.

Læs også:

Kombit-direktører: Nu vil vi gennemtrevle KMD's priser

Kombit har været i gang med at gennemtrevle det datamateriale, som man for nylig fik af KMD.

Og konklusionen glæder ikke næstformand i bestyrelsen hos  Kombit, Erik Fabrin.

"Vi ser meget store prisstigninger over hele linjen for KMD's monopolsystemer - og stigninger i størrelsesordenen 50-60 procent er ikke acceptabelt for så gamle it-systemer," udtaler han til Danske Kommuner.

"Jeg kan ikke få øje på noget, der med rimelighed kan forklare KMD's prisstigninger. Hvad får kommunerne for de mange ekstra penge, som KMD nu kræver?," fortsætter han.

KMD: Det passer ikke
Hos KMD er man forundrede over udmeldingen.

"Den afspejler på ingen måder de faktiske forhold. Vores priser er for det første aftalt med Kombit selv. Og KMD overholder den aftale, der er indgået med Kombit til punkt og prikke."

"At vores priser samlet set på vores TSA-systemer (transitionsaftale indgået ved salget af KMD, red.) skulle være steget 50-60 procent siden 2009, er simpelthen ikke korrekt," udtaler KMD's pressechef Christoffer Hellmann til bladet.

Men her stoppet slagsmålet ikke - et slagsmål der iøvrigt har stået på i nogen tid efterhånden - for  kommunikationschef Mikkel Tang Hedegaard fra Kombit angriber den meldning fra KMD.

"Det er faktuelt forkert, når KMD udtaler, at deres priser er aftalt med Kombit i TSA-aftalen. I Transitionsaftalen står der, at priserne på de kritiske it-løsninger ikke må stige mere end historisk, således at et ejerskifte af KMD ikke i ikke i sig selv medfører forøget prisudvikling. Det siger sig selv, at Kombit ikke har aftalt prisstigninger med KMD på 50-60 procent," lyder det fra ham til Danske Kommuner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.