Foto: Povl D. Rasmussen.

TDC fortsætter ny satsning trods stort underskud

Teleselskaberne gør sig så småt klar til at kaste sig over grænseoverskridende teknologi-udrulninger på landets hospitaler. TDC og Telenor vil nu høste frugterne af flere års forsøg.

Læs også: 
Her betyder smarte it-tiltag forskellen på liv og død

Fremtidens læger undersøger dig hjemme i stuen

Telemedicin anses af mange for at være et af de nye teknologiske vidundermidler på de danske hospitaler.

Konceptet går groft sagt ud på, at patienter kan forblive i deres eget hjem under et sygeophold, så længe de kan fjernsende målinger af blandt andet blodtryk og puls via nettet til det ansvarlige hospital.

Samtidig er der også muligheder for at foretage en video-konsultation over webcam, hvis det skulle være nødvendigt og/eller relevant. På den måde kan patienten bevare sine velkendte omgivelser under behandlingen, mens hospitalerne sparer hospitalssenge, der koster helt op mod 50.000 kroner i døgnet.

Og her kommer telebranchen ridende ind i billedet, da telefolkene anser telemedicin som fremtidens løsning for mange kroniske patienter - eksempelvis folk med rygerlunger eller diabetes - som i fremtiden mere eller mindre obligatorisk kan få tilbudt telemedicinske løsninger.

Landets største teleselskab, TDC, har således været om bord med blandt andre Intel og Cisco på stort set alle telemedicinske løsninger siden de spæde opstartsprojekter i slutningen af 1990'erne og frem til i dag, hvor selskabet assisterer på stor-skalaforsøg med tusindvis af patienter, der er indlagt i deres egne senge.

I forsøgene står TDC for at etablere den teknologiske infrastruktur mellem hospitaler og patient og tilbyder ligeledes at formidle videochat mellem læge og patient.

"Der er mange elementer af vores kerneforretning i de telemedicinske løsninger, som dog er en underskudsforretning lige nu," forklarer TDC's koncerndirektør Martin Lippert til Computerworld.

TDC har ifølge Martin Lippert ikke opgjort underskuddet i konkrete beløb.

Alle vil have en succes
Martin Lippert fortæller, at TDC har op mod 15 mand beskæftiget fuldtid på de telemedicinske projekter, som adskiller sig fra normale erhvervsløsninger ved at have meget kraftig linjeovervågning i tilfælde af, at forbindelsen mellem patient og hospital skulle ryge.

Underskuddet forklarer han med, at TDC i de seks seneste forsøg har stået bag 100 bredbåndsforbindelser, hvilket simpelthen er for lidt til at få forretningen til at løbe rundt.

"Den nuværende regering lader dog til at satse på telemedicin, og hvis det bliver udbredt på nationalt niveau i samspil mellem stat, regioner og kommuner, så bliver det for alvor meget interessant for os," lyder det fra Martin Lippert.

I dag deltager TDC i flere større telemedicinske projekter med kronikere, hvilket Martin Lippert ser som forretningsudviklingsprojekter.

"Det lader til, at alle parter - inklusive patienterne - er meget villige til at få telemedicin til at blive en succes, men indtil videre er det noget nær projekter for ildsjæle ude på hospitalerne," erkender TDC-koncerndirektøren.

Konkurrenter vil være med
Forventningerne til et snarligt kæmpemarked for teleindustrien får også TDC's største konkurrenter på danske breddegrader, Telia og Telenor, til at se sultent på telemedicinske løsninger som en ny del af deres forretninger i de kommende år.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.