BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Foto: Povl D. Rasmussen.

TDC fortsætter ny satsning trods stort underskud

Teleselskaberne gør sig så småt klar til at kaste sig over grænseoverskridende teknologi-udrulninger på landets hospitaler. TDC og Telenor vil nu høste frugterne af flere års forsøg.

Læs også: 
Her betyder smarte it-tiltag forskellen på liv og død

Fremtidens læger undersøger dig hjemme i stuen

Telemedicin anses af mange for at være et af de nye teknologiske vidundermidler på de danske hospitaler.

Konceptet går groft sagt ud på, at patienter kan forblive i deres eget hjem under et sygeophold, så længe de kan fjernsende målinger af blandt andet blodtryk og puls via nettet til det ansvarlige hospital.

Samtidig er der også muligheder for at foretage en video-konsultation over webcam, hvis det skulle være nødvendigt og/eller relevant. På den måde kan patienten bevare sine velkendte omgivelser under behandlingen, mens hospitalerne sparer hospitalssenge, der koster helt op mod 50.000 kroner i døgnet.

Og her kommer telebranchen ridende ind i billedet, da telefolkene anser telemedicin som fremtidens løsning for mange kroniske patienter - eksempelvis folk med rygerlunger eller diabetes - som i fremtiden mere eller mindre obligatorisk kan få tilbudt telemedicinske løsninger.

Landets største teleselskab, TDC, har således været om bord med blandt andre Intel og Cisco på stort set alle telemedicinske løsninger siden de spæde opstartsprojekter i slutningen af 1990'erne og frem til i dag, hvor selskabet assisterer på stor-skalaforsøg med tusindvis af patienter, der er indlagt i deres egne senge.

I forsøgene står TDC for at etablere den teknologiske infrastruktur mellem hospitaler og patient og tilbyder ligeledes at formidle videochat mellem læge og patient.

"Der er mange elementer af vores kerneforretning i de telemedicinske løsninger, som dog er en underskudsforretning lige nu," forklarer TDC's koncerndirektør Martin Lippert til Computerworld.

TDC har ifølge Martin Lippert ikke opgjort underskuddet i konkrete beløb.

Alle vil have en succes
Martin Lippert fortæller, at TDC har op mod 15 mand beskæftiget fuldtid på de telemedicinske projekter, som adskiller sig fra normale erhvervsløsninger ved at have meget kraftig linjeovervågning i tilfælde af, at forbindelsen mellem patient og hospital skulle ryge.

Underskuddet forklarer han med, at TDC i de seks seneste forsøg har stået bag 100 bredbåndsforbindelser, hvilket simpelthen er for lidt til at få forretningen til at løbe rundt.

"Den nuværende regering lader dog til at satse på telemedicin, og hvis det bliver udbredt på nationalt niveau i samspil mellem stat, regioner og kommuner, så bliver det for alvor meget interessant for os," lyder det fra Martin Lippert.

I dag deltager TDC i flere større telemedicinske projekter med kronikere, hvilket Martin Lippert ser som forretningsudviklingsprojekter.

"Det lader til, at alle parter - inklusive patienterne - er meget villige til at få telemedicin til at blive en succes, men indtil videre er det noget nær projekter for ildsjæle ude på hospitalerne," erkender TDC-koncerndirektøren.

Konkurrenter vil være med
Forventningerne til et snarligt kæmpemarked for teleindustrien får også TDC's største konkurrenter på danske breddegrader, Telia og Telenor, til at se sultent på telemedicinske løsninger som en ny del af deres forretninger i de kommende år.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.