Artikel top billede

Avis: KMD-salget er blevet afblæst

Salget af KMD er lagt på is. Samtidig når slagsmålet mellem kommunerne og KMD nye højder.

Læs også: KMD's salgsproces i fare: Risikerer at gå helt i stå

Ifølge Politiken.dk er salget af KMD blevet afblæst.

Det angiveligt samtidig med at det store slagsmål, der hersker mellem kommunerne og KMD omkring prisgennemsigtighed og påstande om overpriser, har nået nye højder.

Netop kommunerne er KMD's største kunde.

Men i den ene opsigtsvækkende kritik efter den anden, har KL's tidligere formand, Jan Trøjborg, Kombit's direktør Hans Berthelsen og forskellige Christiansborg-politikere skældt KMD hæder og ære fra.

Monopol-status og priser

Kritikken har gået på, at KMD har gjort alle mulige krumspring for at undgå at sørge for prisgennemsigtighed på dets monopol-systemer.

Omvendt har KMD forsvaret sig med, at det ville stride mod konkurrenceloven, såfremt KMD udleverede priserne til Kombit, som selskabet anser som en konkurrent.

For nylig valgte KMD dog at udlevere priserne, hvilket fik KL's næstformand Erik Fabrin til, efter at have tygget lidt på tallene, at tale om 50-60 procents prisstigninger.

Imidlertid er der et loft på prisstigninger på monopol-systemet indskrevet i den såkaldte transitionsaftale, da KL i sin tid solgte KMD.

Og nu truer KL's Erik Fabrin med en erstatningssag i 100 millioner kroners klassen, fordi han mener loftet er blevet brudt, ifølge Politiken.

Det afviser KMD.
 
Retssager truer
Alt imens parterne skændes for åbne gardiner i pressen, så er ejerne af KMD, ATP og kapitalfonden EQT, tavse.

Tidligere har det været fremme, at alene slagsmålet mellem KMD og sine største kunde, potentielt kan kappe værdi af selskabet.

Planen var oprindeligt, at ejerne ville sælge selskabet omkring sommer, men ifølge Politiken, der mener at vide at prisen er cirka 5,2 milliarder kroner, er den plan altså nu foreløbigt lagt på is.

Læs også: KMD's salgsproces i fare: Risikerer at gå helt i stå
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.