Artikel top billede

Dette it-firma tjener fedt på at sælge social software

En helt bestemt it-virksomhed er for tredje år i træk verdens største leverandør af social software til virksomheder.

Læs også:

Derfor vil Microsoft betale milliarder for Yammer

For tredje år i træk er IBM verdensmarkedsledende, når det gælder salg af social software til virksomheder.

Det viser en ny analyse fra IDC.

Ifølge analysehuset steg IBM's omsætning på social forretningssoftware i 2011 hurtigere end konkurrenternes og næsten dobbelt så meget som det samlede marked, der voksede med 40 procent sidste år.

Populariteten af den sociale software til virksomhedsbrug er eksploderet, siger IDC, og flere og flere virksomheder kigger efter de løsninger, der kan integrere deres globale teams, fremme innovationen, forbedre produktiviteten og gøre det lettere at komme i kontakt med kunder og partnere.

De store softwareleverandører er alle over en kam meget opmærksomme på det voksende marked. Det er Microsofts 1,2 milliarder kroner store køb af enterprise netværksspecialisten Yammer et godt eksempel på, ligesom Salesforce.com's overtagelse af Buddy Media og Oracles køb af Vitrue er det.

Ifølge IDC vil enterprise-markedet for sociale platforme vokse til en størrelse af 4,5 milliarder kroner i 2016 og dermed vokse 43 procent over de næste fire år.

Løft i produktiviteten

Efterspørgslen stiger, og virksomhederne har travlt med at finde måder at bruge de sociale muligheder til at ændre stort set hele deres forretningstilgang, lige fra marketing over forskning og innovation til HR.

De mangler blot de rette værktøjer til at opnå overblik over de enorme informationsstrømme, så de kan bruge dem på en meningsfuld måde, skriver IBM selv i en pressemeddelelse.

"Social software har fået momentum i virksomhederne. De konstaterer et betydeligt løft i produktiviteten og har god værdi af deres sociale software-løsninger " siger Michael Fauscette, vice president i IDC's Software Business Solutions Group.

IBM oplyser, at mere end 35 procent af Fortune 100-virksomhederne har taget sociale forretningssoftware-løsninger til sig, deriblandt otte ud af de 10 største forhandlervirksomheder og banker.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere