Artikel top billede

TDC dømt for at bredbånds-diskriminere Telenor

TDC har gennem flere år systematisk diskrimineret det konkurrerende teleselskab Telenor på bredbåndsmarkedet. Det slog Højesteret fast i dag.

Desværre. Der er intet ledigt kobber.

Med den begrundelse diskriminerede TDC i årene 2001-07 titusindvis af bredbåndsbestillinger fra konkurrenten Cybercity (i dag Telenor, red.)

Det slog Højesteret fast i dag med en dom, der indebærer en tocifret millionerstatning til Telenor.

"Diskriminationen har fundet sted i en periode, hvor konkurrencen på bredbåndsmarkedet virkelig tog fart og den har derfor været ekstra skadelig for TDC's konkurrenter," siger juridisk direktør i Telenor, Nicholai Kramer Pfeiffer.

"Det er en meget vigtig og principiel sag, der viser, at der er sket en betydelig forskelsbehandling af Telenor og vores kunder i forhold til TDC. Den frie konkurrence er grundpillen i det danske telemarked, men har altså været sat ud af kraft igennem længere tid. "

Telenor mener, sagen bør vække stor bekymring på grund af TDC's markedsdominans, og da sagen har vist, at flere ledende TDC-medarbejdere var vidende om den systematiske diskrimination.

"Sagen bør give anledning til betydelig nervøsitet hos myndigheder og politikere. Danmark er et af de lande i EU, hvor det tidligere statsmonopol sidder tungest på bredbåndsmarkedet. Vi har nu fået Højesterets ord for, at TDC blandt andet har fået denne altdominerende position ved systematisk at sætte konkurrencen ud af spil."

"Det understreger endnu en gang, at der er behov for stram kontrol og proaktive indgreb fra både myndigheder og politikere for at få konkurrencen til at fungere på bredbåndsmarkedet," siger Nicholai Kramer Pfeiffer.

Computerworld arbejder på at få en kommentar på dommen fra TDC.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere