Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

TDC slår igen efter nederlag: Telenor fuld af sludder

Telenor overdriver sin bredbånds-sejr i Højesteret, lyder det fra TDC.

Læs også: TDC dømt for ulovlige bredbåndsmetoder

Telenor jublede i dag over Højesterets dom over TDC, der skal betale ti millioner kroner i erstatning til Telenor for at have benyttet sig af ulovlige bredbåndsmetoder tilbage i perioden 2001 til 2007.

Men måske bør Telenor skrue lidt ned for jubelscenerne, lyder det fra TDC.

"Hvis man håber at få 58 millioner kroner, og man får 10 millioner, så kan man jo diskutere, hvem der kommer ud af den her sag som de største vindere," siger TDCs direktør for jura og regulering, Miriam Hvidt og tilføjer:

"Men selvfølgelig er vi ikke tilfredse eller glade for at blive idømt en erstatning på 10 millioner kroner."

Handler det om samme sag?

Hun har dog meget svært ved at genkende Telenors billede af dommens betydning.

"Når man læser Telenors udtalelser skulle man ikke tro, der var tale om den samme sag. Det er en meget voldsom overfortolkning af Højesterets dom."

"Det her handler om en praksis, der ligger nogle år tilbage i tiden, og som er blevet ændret. Tvisten har gået på, hvad det har medført af tab. Dommen handler på ingen måde om konkurrencesituationen på markedet eller noget som helst i den retning."

Hun kalder det desuden for "noget værre sludder", når Telenor fremfører, at dommen bør give anledning til bekymring blandt myndigheder og politikere med hensyn til TDC's markedsdominans og konkurrencesituationen på bredbåndsmarkedet.

"Langt flertallet af Telenors ordrer gik jo fint igennem, og det er jo netop grunden til, at Telenors erstatning blev meget mindre end ønsket. Det her handler om et lille bitte hjørne af markedet, og hvis der var tale om, at konkurrencen som sådan var sat ud af kraft, havde det nok givet sig udslag i større antal sager og nogle højere erstatninger. Det er helt uden hold i den her dom," slutter Miriam Hvidt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.