TDC køber Telmore for 400 mio. kroner

TDC overtager lavprisselskabet Telmore i en handel til omkring 400 millioner kroner. Dermed eliminerer TDC prispresset fra en af sine største konkurrenter. Teleanalytiker finder købet klogt.

Efter at have tabt stadig flere mobilkunder til discountselskaberne køber TDC nu sin største konkurrent, lavprisselskabet Telmore, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

TDC vil betale op mod 400 millioner kroner for at overtage den fulde kontrol med Telmore i en aftale, der er lige på trapperne.

TDC købte 20 procent af Telmore for et halvt år siden. Dengang lød aftalen, at TDC ville overtage resten af selskabet, når en række betingelser var opfyldt.

Det er de nu, og TDC er ivrig efter at få lukket handlen inden nytår.

Halv million kunder
Lavprisselskabet Telmore har i løbet af relativt kort tid fået omkring en halv million kunder og har sammen med de øvrige lavprisselskaber presset TDC på prisen.

Med købet eliminerer TDC dermed prispresset fra en af sine største konkurrenter. Det betegner teleanalytiker John Strand, Strand Consult, som fornuftigt.

- Prisen på et mobilminut er gennem de seneste seks måneder blevet næsten halveret. Den udvikling er ødelæggende for de danske teleselskaber, og det er derfor klogt, at TDC køber Telmore, siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Købet betyder, at Telmores omkring 500.000 kunder på én gang bliver kunder i TDC-koncernen.

- Lavprisselskaberne har en gøgeungeeffekt i mobilbranchen. Deres succes betyder, at de danske mobiloperatører er tvunget til at genoverveje hele deres forretningsmodel og strategi for fremtiden, siger John Strand.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Intelligent proces automatisering – et vigtigt værktøj til digitalisering

Med smart sammenkobling af de ‘dumme’ softwarerobotter, procestyrings-teknologi og avanceret machine learning, har du mulighed for at skabe selvlærende robotter, der er i stand til automatisk at forbedre sig. Teknologien hedder IPA - intelligent process automization. Kom og hør om anvendelsesmulighederne - og de fem teknologier, der ligger bag IPA.

28. maj 2019 | Læs mere


Microsoft Azure: Få det maksimale ud af din cloud-platform

Azure er en af de mest populære cloud-platforme, og Microsofts løsning rummer da også mange spændende muligheder og konkrete værktøjer, der kan hjælpe din virksomhed. Kom godt i gang med at udnytte Azure ved at deltage på dette formiddagsseminar.

06. juni 2019 | Læs mere


Premium
OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Det kinesiske selskab OnePlus vil ind i det fine selskab af topproducenter med OnePlus 7 Pro. Missionen er lykkedes.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Markedsanalyse: Sådan forbedrer EDI din samhandel
I en markedsundersøgelse fra august 2018 blev 300 retailers og producenter spurgt til, hvordan EDI og supply chain-teknologi hjælper dem med at forbedre deres samhandel. Det er ikke nogen hemmelighed, at konkurrenceforholdene er blevet skærpet i det seneste årti, og specielt priserne er udsat for øget pres. Dette betyder, at virksomheder hele tiden skal arbejde for at implementere mere effektive handelsprocesser. Heldigvis er der stadig forretningsområder, som er nemme at strømline ved hjælp af intelligente outsourcede løsninger. Ét af disse er den elektroniske udveksling af ordrer og fakturaer (EDI). I dette whitepaper kigger vi nærmere på de fem vigtigste områder, hvor EDI ifølge de 300 respondenter spiller en stor rolle i at forbedre virksomhedernes samhandel.