Artikel top billede

Satellit-tricks fra Afrika skal redde Skyline-kunder

Teknik og erfaring fra satellitbranchen i Europa, Mellemøsten og Afrika kommer nu danske Skyline-kunder til hjælp. Flere leverandører byder sig til.

Læs også:

Skyline-kunde: Sådan fandt jeg en ny udbyder

Lørdag lukkes flere Skyline-forbindelser, der har fået kunstigt åndedræt i en måneds tid af en redningsplan.

Men de nødstedte danske Skyline-kunder skal reddes af satellit-erfaring fra Afrika.

I hvert fald er Brian Adolfsen overbevist om, at han via et nyt selskab vil kunne hjælpe alle Skyline-kunder med bredbånd - via satellit.

"Jeg har arbejdet med satellit kommunikation og bredbånd via satellit gennem de seneste år i Europa, Afrika og Mellemøsten," fortæller han.

Allerede i maj blev ideen vendt med at introducere bredbånd via satellit primært rettet mod "SOHO" - små virksomheder samt privatbrugere i Danmark.

Speeder op

"Planen har været at etablere virksomheden med opstart i august - men Skylines konkurs har gjort, at vi forcerer muligheden for at levere løsningen," fortæller Brian Adolfsen.

Løsningen hedder Tooway, som kræver en 76cm parabol monteret, og at den er rettet mod syd samt et modem indendørs.

Løsningen svarer for så vidt til at have en Viasat/Canal Digital-løsning via parabol, forklarer han.

Løsningen giver, som det ses på dette link, en 100 procent dækning over hele Danmark og indre farvande, lover direktøren.

Ikke ny teknologi

"Vi undrer os en smule over, at der i debatten bliver nævnt, at der findes områder i Danmark uden bredbåndsdækning og muligheder, idet bredbånd via satellit ikke er en ny teknologi - men en anerkendt og velafprøvet teknologi," udtaler Brian Adolfsen.

Selskabet "Bredbånd via Satellit" er altså etableret i 2012, hvilket hjemmesiden også bærer præg af.

Her kan man se, at der bag virksomheden står "en gruppe af ansatte med flere års erfaring fra satellitbranchen i Europa, Mellemøsten og Afrika."

Vrimler med bredbåndstilbud

Iøvrigt er selskabet så langt fra det eneste, der byder sig til.

Faktisk er etablerede virksomheder ved at falde over hinanden i journalisternes indbakker for at fortælle hvad de kan gøre for Skylines kunder.

Også nyere spillere er altså på banen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere