Artikel top billede

Her er NemID til erhvervslivet

Nets er nu endelig klar med NemID-løsningen til erhvervslivet efter en forsinkelse på halvandet år. Se her, hvordan du kommer i gang.

Læs også:

DanID mørklægger ny NemID-forsinkelse

NemID til erhvervslivet forsinket igen, igen, igen

Efter halvandet års forsinkelse kunne Digitaliseringsstyrelsen i går proklamere på sin hjemmeside, at NemID Erhverv er klar til brug.

Den oplysning bakkes op af Nets pressechef, der fortæller, at erhvervslivets NemID nu er klar.

"Hvis man ikke allerede har en medarbejdersignatur, kan man bestille NemID Erhverv fra den 21. juni. Har man en medarbejdersignatur, vil vi kontakte administratoren. På den måde vil vi erstatte dem løbende," fortæller Søren Winge.

"Enkeltmandsvirksomheder kan i princippet bruge løsningen med det samme, da man her bruger sit NemID-nøglekort. Andre virksomheder skal bestille en kode på nettet, som leveres med posten typisk dagen efter."

Forsinket projekt

Systemadgangen for 130.000 virksomheder skulle ellers planmæssigt været rullet ud i december 2010, men blev derefter skudt til sidste sommer.

For et år siden lød meldingen, at leverandøren, Nets-selskabet DanID, havde undervurderet hvor mange ressourcer, der skulle bruges på opgaven, samtidig med at flere statslige myndigheder ikke havde implementeret den nødvendige applet.

Derpå var det meningen, at NemID Erhverv skulle rulles ud til virksomhederne i efteråret 2011, men løsningen er altså først klar nu.

"Det har været en kompliceret løsning, som har taget længere tid at udvikle, end vi forventede fra starten," siger Søren Winge.

"Tidspunktet har været mindre vigtigt end en god og sikker løsning, og derfor bliver systemet først frigivet nu."

Selvbetjening og sikkerhed

NemID Erhverv fungerer i store træk som NemID til private med et nøglekort.

Men derudover kan administratorer bestille, vedligeholde og spærre medarbejdernes signaturer samt til- og fravælge services, der er knyttet til signaturen, via en selvbetjeningsportal.

"Desuden er den blevet moderniseret efter de seneste sikkerhedsstandarder. Den gamle signatur har 12 år på bagen og har derfor krævet et serviceeftersyn med hensyn til sikkerheden," siger han.

Der er mere information om løsningen på Nets webside.

Læs også:

DanID mørklægger ny NemID-forsinkelse

NemID til erhvervslivet forsinket igen, igen, igen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere