Artikel top billede

Datacenter skal drives af revolutionerende energi-kilde

eBays nye datacenter i Utah skal drives af en for datacentre ny energikilde, som har store perspektiver for de strømslugende centre. Elnettet er bare backup.

Computerworld News Service: Brændselsceller drevet af biogas vil udgøre den primære strømkilde i en udvidelse af eBays datacenter i Utah i USA, der efter planen vil stå færdig næste sommer.

Bloom Energy vil installere 30 brændselsceller drevet af biogas med en samlet kapacitet på seks megawatt.

Biogassen vil blive fremstillet af landbrugsaffald.

Der vil ikke blive installeret nogen traditionelle nødstrømsanlæg såsom dieselgeneratorer eller UPS'er i datacenteret.

Hvis brændselscellerne svigter, vil datacentret i stedet kunne falde tilbage på elforsyningsnettet, oplyser virksomhederne torsdag.

Største installation

Datacentret skal håndtere eBays e-handelsmarkedsplads, betalingssystemet PayPal og billetsalgssystemet StubHub.

Dette bliver eBays femte og langt den største installation, der anvender bæredygtig energi.

Virksomheden har i forvejen et solcelleanlæg på 665 kilowatt på taget af det eksisterende datacenter i Utah, mens hovedkvarteret i San Jose får strøm fra et solcelleanlæg på 650 kilowatt og et brændselscelleanlæg på 500 kilowatt. Et datacenter i Denver har også et solcelleanlæg på 100 kilowatt tilknyttet.

Dette er ikke Bloom Energys første opgave i forbindelse med datacentre.

Energiselskabet har allerede leveret 24 brændselsceller med en samlet kapacitet på 4,8 megawatt til Apples datacenter i Maiden i North Carolina.

Skal snart i drift

Disse brændselsceller skal efter planen træde i drift i løbet af denne måned.

I takt med at datacentrene forbruger en større og større andel af verdens genererede elektricitet, efterspørger deres ejere i stigende grad renere, billigere og ofte bæredygtige energikilder såsom vandkraft, vind, sol og biogas i et forsøg på at reducere forurening og CO2-udledning.

En anden måde at reducere CO2-udledningen er i det hele taget at skære ned i anvendelsen af elektricitet til visse driftsmæssige funktioner for eksempel ved at køle med kold luft udefra eller ved hjælp af med den kølende effekt fra fordampning frem for eldrevne køleanlæg i geografiske områder, hvor klimaet gør det muligt at anvende den slags tilgange.

Det er for eksempel tilfældet med et datacenter, som Facebook er ved at bygge ved den nordlige polarcirkel i Lulea i Sverige.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere