Artikel top billede

Datacenter skal drives af revolutionerende energi-kilde

eBays nye datacenter i Utah skal drives af en for datacentre ny energikilde, som har store perspektiver for de strømslugende centre. Elnettet er bare backup.

Computerworld News Service: Brændselsceller drevet af biogas vil udgøre den primære strømkilde i en udvidelse af eBays datacenter i Utah i USA, der efter planen vil stå færdig næste sommer.

Bloom Energy vil installere 30 brændselsceller drevet af biogas med en samlet kapacitet på seks megawatt.

Biogassen vil blive fremstillet af landbrugsaffald.

Der vil ikke blive installeret nogen traditionelle nødstrømsanlæg såsom dieselgeneratorer eller UPS'er i datacenteret.

Hvis brændselscellerne svigter, vil datacentret i stedet kunne falde tilbage på elforsyningsnettet, oplyser virksomhederne torsdag.

Største installation

Datacentret skal håndtere eBays e-handelsmarkedsplads, betalingssystemet PayPal og billetsalgssystemet StubHub.

Dette bliver eBays femte og langt den største installation, der anvender bæredygtig energi.

Virksomheden har i forvejen et solcelleanlæg på 665 kilowatt på taget af det eksisterende datacenter i Utah, mens hovedkvarteret i San Jose får strøm fra et solcelleanlæg på 650 kilowatt og et brændselscelleanlæg på 500 kilowatt. Et datacenter i Denver har også et solcelleanlæg på 100 kilowatt tilknyttet.

Dette er ikke Bloom Energys første opgave i forbindelse med datacentre.

Energiselskabet har allerede leveret 24 brændselsceller med en samlet kapacitet på 4,8 megawatt til Apples datacenter i Maiden i North Carolina.

Skal snart i drift

Disse brændselsceller skal efter planen træde i drift i løbet af denne måned.

I takt med at datacentrene forbruger en større og større andel af verdens genererede elektricitet, efterspørger deres ejere i stigende grad renere, billigere og ofte bæredygtige energikilder såsom vandkraft, vind, sol og biogas i et forsøg på at reducere forurening og CO2-udledning.

En anden måde at reducere CO2-udledningen er i det hele taget at skære ned i anvendelsen af elektricitet til visse driftsmæssige funktioner for eksempel ved at køle med kold luft udefra eller ved hjælp af med den kølende effekt fra fordampning frem for eldrevne køleanlæg i geografiske områder, hvor klimaet gør det muligt at anvende den slags tilgange.

Det er for eksempel tilfældet med et datacenter, som Facebook er ved at bygge ved den nordlige polarcirkel i Lulea i Sverige.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.