Artikel top billede

Rygte: Google præsenterer ny håndholdt i morgen

Googles kommende tablet vil angiveligt køre den nyeste Android-version og blive solgt til en lav pris.

Computerworld News Service: Googles udvikler-konference I/O begynder onsdag, og der er nu begyndt at dukke flere detaljer op om en tablet med søgegigantens varemærke, der forventes at blive annonceret ved begivenheden.

De seneste oplysninger om enheden ved navn Nexus 7 kommer fra, hvad der ser ud til at være et træningsdokument om denne tablet, som Gizmodo Australia er kommet i besiddelse af.

Hvis oplysningerne i dette dokument er sandfærdige, vil den nye tablet fra Google tilsyneladende konkurrere direkte med Amazons Kindle Fire.

Nexus 7 vil ifølge Gizmodo have en skærm på syv tommer og blive prissat i den lave ende.

Prisen bliver nemlig angiveligt 199 dollar for en udgave med otte gigabyte lager og 249 dollar for en udgave med 16 gigabyte.

I dagens kurs svarer det til henholdsvis cirka 1.200 og 1.500 kroner eksklusiv moms.

Andre kilder rapporterer dog om endnu lavere priser på 159 til 177 dollar, hvilket er i omegnen af 1.000 kroner.

Til sammenligning koster en Kindle Fire med otte gigabyte 199 dollar.

Den gik som varmt brød under julesalget i USA, men dens popularitet er siden aftaget.

Rygter i lang tid

Der har i flere måneder været rygter om en ny model, men der er endnu ikke dukket nogen håndfaste oplysninger op.

Hvis Amazon introducerer en ny model, kan prisen på den gamle med rimelighed antages at falde til 149 dollar.

Nexus 7, som ligner den tablet, Asus fremviste ved Consumer Electronic Show i år, vil angiveligt også have en skærm på syv tommer, men med en lidt større opløsning end skærmen på Kindle Fire: 1280 gange 800 pixel sammenlignet med 1024 gange 600 pixel.

Nexus 7 vil ifølge Gizmodo indeholde en Nvidia Tegra 3-processor med fire processorkerner på 1,3 gigahertz. Den vil desuden angiveligt have en GeForce-grafikprocessor med 12 kerner.

Herudover vil den angiveligt køre den seneste version af Googles mobilstyresystem: Android 4.1 Jellybean.

Google vil ifølge det lækkede dokument stå for alle fremtidige opdateringer af styresystemet på enheden.

I sine aftaler med telefonproducenterne har det været OEM'erne og ikke Google, der har været ansvarlige for opdateringerne af styresystemet, hvilket har været en kilde til problemer for hele økosystemet.

Kindle Fire understøtter derimod kun en begrænset version af Android.

Nexus 7 vil angiveligt have en batterilevetid på ni timer, et kamera på fronten på 1,2 megapixel, en gigabyte RAM samt NFC til Google Wallet og Android Beam.

Kun Wi-Fi

Det bliver dog tilsyneladende ikke muligt for Googles kommende tablet at oprette trådløs forbindelse via mobilnetværk, men derimod udelukkende Wi-Fi.

Googles beslutning om at gå efter den lave ende af tablet-markedet kan vise sig at være fornuftig. Visse analytikere regner med, at Google ved årets afslutning vil have leveret tre millioner enheder.

Hvis Google annoncerer sin tablet i denne uge, kommer den på markedet før Amazons nye model af Kindle Fire, og den vil undgå konkurrence både fra Apple og fra Microsofts nye Surface-tablet.

Herudover er der i dette segment af markedet en klar efterspørgsel på en billig tablet med en bred anvendelse, hvad Amazon opdagede under sidste julehandel.

Læs også:

Microsofts tablet-pc skal smadre iPad i erhvervslivet.

E-bogslæsere rasler ned i pris - og det er ikke slut.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.