Artikel top billede

Dell i budkrig: Milliardstor softwarehandel på vej

It-giganten Dell er ude på software-indkøb og har set sig sultent på stort amerikansk it-selskab. Sulten er så stor, at Dell står klar med et bud på en milliard kroner mere end en anden bejler.

Læs også:
Dells nye software-boss: Sådan bliver vores software

Dells enterprisechef: Her er vores kurs i de næste år

It-selskabet Dell forsøger i disse dage at købe software-selskabet Quest Software for den nette sum af 13,81 milliarder kroner.

Det skriver Reuters, efter nyhedsbureauet har hørt om to bejlere, der begge kæmper om at stikke gaflen i Quest Software. 

Den ene mulige opkøber er Insight Venture Partners, mens den anden indtil videre hemmelige kurmager åbenbart har vist sig at være Dell, skriver Reuters.

Byder en milliard mere

Indtil videre har Dell ikke ønsket at kommentere et eventuelt bud på Quest Software, hvis flagskibsprodukt er database-værktøjet TOAD (Tool for Oracle Application Developers), men også har virtualiseringsværktøjer og cloud-produkter på hylderne.

Hvis Reuters kilder har ret, så er Dells bud på knap 14 milliarder kroner omkring en milliard kroner mere, end hvad Insight Venture Partners forsøger at købe Quest Software for.

Samtidig har købsrygterne fået Quests aktiekurs til at stige fem procentpoints.

Dell presset til køb

It-selskabet Dell, der er blandt verdens største pc-fabrikanter, har i det seneste stykke tid set sig godt om efter købsmuligheder i softwareindustrien.

Det sker i bestræbelserne på at flytte forretningen fra den avancemæssigt pressede hardware-forretning mod den mere lukrative software-produktion i takt med, at konkurrencen fra eksempelvis Apple er steget markant i de seneste år. 

Den samme manøvre gennemgår andre hardware-giganter som IBM og HP også i disse år.

Samtidigt med udvidelsen af software-forretningen er Dell presset på de indre linjer, da selskabet står til at skulle spare omkring 12 milliarder kroner over de næste tre år.

Læs også:
Dells nye software-boss: Sådan bliver vores software

Dells enterprisechef: Her er vores kurs i de næste år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere