Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Underleverandør trækkes ind i Polsag-skandale

En underleverandør til CSC bliver nu trukket ind i skandalen om Polsag, hvor der ellers netop er indgået forlig mellem politiet og CSC.

Balladen om Polsag er åbenbart ikke slut endnu.

For nu dukker nye oplysninger frem på leverandør-siden, som ikke er fremgået omkring forliget mellem Rigspolitiet og CSC.

Økonomidirektør i Rigspolitiet Nikolaj Veje fortæller således til Computerworld:

"Der udestår jo også et mellemværende mellem CSC og Scanjour som skal afklares."

Han henviser til, at den eksterne uvildige rapport fortsat hemmeligholdes og et aktstykke om Polsag fortsat er fortroligt for offentligheden.

Regningen på 500 millioner endte med at blive delt mellem parterne med 136 millioner kroner til CSC og landets skatteborgere, der må sluge det resterende tab på Polsag, der endte med aldrig at blive til noget.

Store forventninger

At der skulle være et mellemværende mellem Scanjour og CSC er nyt for offentligheden. Men faktisk har ScanJour ifølge eget udsagn leveret "centralnervesystemet" til Polsag-projektet.

Således udtalte ScanJours marketingsdirektør Jakob Brix i 2007 til Computerworld om Polsag:

"Det er et spændende projekt, hvor vores journaliseringssystem Captia er centralnervesystemet. Målet er at digitalisere politiets arbejdsformer og give helt nye muligheder for at efterforske kriminalitet på tværs af politikredse".
 
Alliancen, som samarbejdet mellem CSC og Scanjour er blevet kaldt, er også blevet omtalt i forbindelse med de advarsler imod projektet, som er blevet afsløret af Computerworld i 2010.

For allerede i 2007 kom politiets eget Arkitekturteam med advarsler.

Endelig har det været fremme, at CSC og ScanJour siden har indget et forlig på 3,6 millioner kroner, som ScanJour måtte betale CSC.

Det forlig ønskede parterne dog ikke kommentere hvad lå bag.
 
"Resultatet er ekstraordinært påvirket af hensættelse af omkostninger på DKK 3,6 millioner kroner til forlig af leverancekontrakt opstartet i 2007 i alliance med CSC", hed det i ScanJours regnskab.

Parterne er tavse om "interne forhold"

Hos parterne er der ikke ligefrem den store snakkelyst om mellemværendet.

"CSCs holdning er, at det interne forhold mellem Scanjour og CSC, afklarer vi internt," lyder det fra Kim Ege Møller, der er Public Relations Officer hos CSC Danmark.

Heller ikke hos ScanJour har man nogen kommentar.

"Nej, vi har samme holdning hertil," lyder det fra CEO Henrik Schlægel fra ScanJour.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.