Artikel top billede

Underleverandør trækkes ind i Polsag-skandale

En underleverandør til CSC bliver nu trukket ind i skandalen om Polsag, hvor der ellers netop er indgået forlig mellem politiet og CSC.

Balladen om Polsag er åbenbart ikke slut endnu.

For nu dukker nye oplysninger frem på leverandør-siden, som ikke er fremgået omkring forliget mellem Rigspolitiet og CSC.

Økonomidirektør i Rigspolitiet Nikolaj Veje fortæller således til Computerworld:

"Der udestår jo også et mellemværende mellem CSC og Scanjour som skal afklares."

Han henviser til, at den eksterne uvildige rapport fortsat hemmeligholdes og et aktstykke om Polsag fortsat er fortroligt for offentligheden.

Regningen på 500 millioner endte med at blive delt mellem parterne med 136 millioner kroner til CSC og landets skatteborgere, der må sluge det resterende tab på Polsag, der endte med aldrig at blive til noget.

Store forventninger

At der skulle være et mellemværende mellem Scanjour og CSC er nyt for offentligheden. Men faktisk har ScanJour ifølge eget udsagn leveret "centralnervesystemet" til Polsag-projektet.

Således udtalte ScanJours marketingsdirektør Jakob Brix i 2007 til Computerworld om Polsag:

"Det er et spændende projekt, hvor vores journaliseringssystem Captia er centralnervesystemet. Målet er at digitalisere politiets arbejdsformer og give helt nye muligheder for at efterforske kriminalitet på tværs af politikredse".
 
Alliancen, som samarbejdet mellem CSC og Scanjour er blevet kaldt, er også blevet omtalt i forbindelse med de advarsler imod projektet, som er blevet afsløret af Computerworld i 2010.

For allerede i 2007 kom politiets eget Arkitekturteam med advarsler.

Endelig har det været fremme, at CSC og ScanJour siden har indget et forlig på 3,6 millioner kroner, som ScanJour måtte betale CSC.

Det forlig ønskede parterne dog ikke kommentere hvad lå bag.
 
"Resultatet er ekstraordinært påvirket af hensættelse af omkostninger på DKK 3,6 millioner kroner til forlig af leverancekontrakt opstartet i 2007 i alliance med CSC", hed det i ScanJours regnskab.

Parterne er tavse om "interne forhold"

Hos parterne er der ikke ligefrem den store snakkelyst om mellemværendet.

"CSCs holdning er, at det interne forhold mellem Scanjour og CSC, afklarer vi internt," lyder det fra Kim Ege Møller, der er Public Relations Officer hos CSC Danmark.

Heller ikke hos ScanJour har man nogen kommentar.

"Nej, vi har samme holdning hertil," lyder det fra CEO Henrik Schlægel fra ScanJour.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere