Sådan undgik it-chef system-kollaps ved stor fusion

Interview: Dyrups it-chef vidste, at hans arbejdsplads muligvis var ved at blive opkøbt. Derfor skulle han forberede en it-integrationen og sikre, at fusionen kunne ske uden knas allerede på dag et.

Læs også:

Disse fire roller skal den moderne it-chef mestre


Dyrup, der producerer og sælger maling og træbeskyttelse, blev i begyndelsen af 2012 opkøbt af amerikanske PPG Industries.

Salget betød ikke bare, at den danske virksomhed pludselig kom på større, amerikanske hænder, men også at to forskellige it-miljøer skulle smeltes sammen.

"Fra den 5. januar om morgenen skulle vi være klar til, at vores email-systemer kunne hænge sammen," fortæller Group IT Manager Ole Andersen.

"Det hele var forberedt, og alt var på plads til det, men vi havde ikke integreret noget som helst på forhånd. Vi stod bare klar i begge ender, indtil "closing" var foretaget. Alt var forbedret teknisk til integrationen."

Afgørende timer
Ifølge Ole Andersen gik sammensmeltningen af email-systemerne "helt fortæffeligt," selvom forberedelsen havde været begrænset af, at man først kunne gå rigtig i gang, når selve overtagelsen var en realitet.

"Processen er, at du ikke må integrere noget som helst. Der er virkelig skodder imellem. Du kører nogle test-scenarier, og når skodderne så må pilles ned, bruger man de første timer i døgnet til at få alt til at spille," forklarer han.

"Man har aftalt på forhånd, hvordan man vil sætte det op. Det herlige er, at it-sprog reelt er universelt. Vi fokuserer på, at det er Microsoft, og hvordan vi så integrerer med Microsoft, eller hvordan vi integrerer i forhold til Lotus Notes."

Men der kan vel godt være forskellige opfattelser af, hvordan man gør tingene mest fordelagtigt?

"Helt klart. Det tager noget tid at nå derhen, hvor vi er helt enige om, hvordan vi laver interfacet. Det er en lang proces, fordi alle har en holdning til, hvordan man gør tingene. Det kan være rigtig langvarigt og langhåret at blive enige om sådan nogle tekniske infrastruktur-ting."

Overlap af IP-adresser
Ole Andersen peger på, at it-folkene i både Europa og USA desuden har brugt en del tid på at få styr på IP-adresserne.

"Vi kommer med et helt stort setup af IP-adresser i Europa, som vi har reserveret i vores netværk, og så ryger vi ind i, at der er overlap. På infrastruktursiden har der været brugt rigtig meget tid på at få identificeret de overlap og på at finde ud af, hvordan vores fremtidige IP-struktur skal være," forklarer han.

"Der er også behov for en standardisering af det udstyr, der bruges. Der, hvor vi ikke var compliant i forhold til vores nye ejeres standarder, skulle der implementeres nyt udstyr."

"Vi har også arbejdet rigtig meget på at få vores active directory til at spille sammen, så vi på et tidspunkt kan åbne for "trust" imellem de to net."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.