Sådan undgik it-chef system-kollaps ved stor fusion

Interview: Dyrups it-chef vidste, at hans arbejdsplads muligvis var ved at blive opkøbt. Derfor skulle han forberede en it-integrationen og sikre, at fusionen kunne ske uden knas allerede på dag et.

Læs også:

Disse fire roller skal den moderne it-chef mestre


Dyrup, der producerer og sælger maling og træbeskyttelse, blev i begyndelsen af 2012 opkøbt af amerikanske PPG Industries.

Salget betød ikke bare, at den danske virksomhed pludselig kom på større, amerikanske hænder, men også at to forskellige it-miljøer skulle smeltes sammen.

"Fra den 5. januar om morgenen skulle vi være klar til, at vores email-systemer kunne hænge sammen," fortæller Group IT Manager Ole Andersen.

"Det hele var forberedt, og alt var på plads til det, men vi havde ikke integreret noget som helst på forhånd. Vi stod bare klar i begge ender, indtil "closing" var foretaget. Alt var forbedret teknisk til integrationen."

Afgørende timer
Ifølge Ole Andersen gik sammensmeltningen af email-systemerne "helt fortæffeligt," selvom forberedelsen havde været begrænset af, at man først kunne gå rigtig i gang, når selve overtagelsen var en realitet.

"Processen er, at du ikke må integrere noget som helst. Der er virkelig skodder imellem. Du kører nogle test-scenarier, og når skodderne så må pilles ned, bruger man de første timer i døgnet til at få alt til at spille," forklarer han.

"Man har aftalt på forhånd, hvordan man vil sætte det op. Det herlige er, at it-sprog reelt er universelt. Vi fokuserer på, at det er Microsoft, og hvordan vi så integrerer med Microsoft, eller hvordan vi integrerer i forhold til Lotus Notes."

Men der kan vel godt være forskellige opfattelser af, hvordan man gør tingene mest fordelagtigt?

"Helt klart. Det tager noget tid at nå derhen, hvor vi er helt enige om, hvordan vi laver interfacet. Det er en lang proces, fordi alle har en holdning til, hvordan man gør tingene. Det kan være rigtig langvarigt og langhåret at blive enige om sådan nogle tekniske infrastruktur-ting."

Overlap af IP-adresser
Ole Andersen peger på, at it-folkene i både Europa og USA desuden har brugt en del tid på at få styr på IP-adresserne.

"Vi kommer med et helt stort setup af IP-adresser i Europa, som vi har reserveret i vores netværk, og så ryger vi ind i, at der er overlap. På infrastruktursiden har der været brugt rigtig meget tid på at få identificeret de overlap og på at finde ud af, hvordan vores fremtidige IP-struktur skal være," forklarer han.

"Der er også behov for en standardisering af det udstyr, der bruges. Der, hvor vi ikke var compliant i forhold til vores nye ejeres standarder, skulle der implementeres nyt udstyr."

"Vi har også arbejdet rigtig meget på at få vores active directory til at spille sammen, så vi på et tidspunkt kan åbne for "trust" imellem de to net."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
20 danske Microsoft-partnere med i opløbet om at blive kåret som Danmarks dygtigste
Tirsdag afholder Microsoft vanen tro sit store Partner Award-show. I år er gallamiddagen skiftet ud med et virtuelt arrangement, hvor Microsofts danske ledelse uddeler 12 priser og hovedprisen som årets bedste Microsoft-partner. Se alle de nominerede partnere her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.