Artikel top billede

Her er verdens nye Silicon Valley - it-mekkaet hvor alt sker

En ny spørgeundersøgelse fra KPMG peger på, at Kina vidt og bredt anses for at blive verdens næste centrum for teknologisk innovation.

Computerworld News Service: Kina anses for at blive det næste globale centrum for teknologisk innovation og vil således erstatte Silicon Valley, viser resultaterne af spørgeundersøgelsen Global Technology Innovation fra KPMG, der blev offentliggjort for nylig.

KPMG har adspurgt 668 forretningschefer i Amerika, Asien-Stillehavet samt Europa, Mellemøsten og Afrika. Respondenterne kommer fra såvel små, mellemstore og store virksomheder, venturekapital-firmaer samt personlige investorer.

44 procent af respondenterne regner med, at verdens førende teknologiske innovationscentrum flytter fra Silicon Valley til et sted uden for USA.

Både Kina (30 procent) og USA (29 procent) anses som lande, der med høj sandsynlighed vil være ophav til de mest banebrydende teknologiske landvindinger med global påvirkning, mens Indien (13 procent) ligger på en fjern tredjeplads.

"Der er hurtigt og i stort omfang ved at opstå et generelt hightech-miljø i Kina, hvilket anses for at blive en af de helt store katalysatorer for landets økonomiske transformation," forklarer Egidio Zarrella fra Clients and Innovation Consulting hos KPMG China.

"Resultaterne af spørgeundersøgelsen demonstrerer, at Kinas investeringer i innovation har givet næring til et miljø, der understøtter udviklingen af banebrydende teknologier, og som er på vej frem med stormskridt."

Kina er godt med i skyen

Kina holder også trit med de nyeste teknologiske tendenser. For eksempel er Beijing, Shanghai, Shenzhen, Wuxi, og Hangzhou udpeget som pilotbyer for service-innovation inden for cloud computing. Desuden vil Kina investere over 921 milliarder kroner i cloud computing i løbet af de næste få år.

Kina er således bestemt på vej i den rigtige retning, da det ser ud til, at cloud vil være en dominerende faktor for den teknologiske udvikling i den kommende tid. "Cloud vil have en meget stor indflydelse - 31 procent af respondenterne svarer, at software-as-a-service vil ligge til grund for kommende uundværlig forbrugerteknologi i 2015. 22 procent svarer, at infrastructure-as-a-service vil drive transformation i teknologi til erhverv, mens 21 procent svarer, at det samme gælder for software-as-a-service," bemærker Zarrella.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.